Zvornik se priprema za mogući dolazak izbjeglica

/

Načelnik Zvornika, Zoran Stevanović, potvrdio je za N1 da je policija od lokalnih vlasti tražila da se obezbijedi lokacija gdje će biti smještene izbjeglice, ukoliko krenu prema Bosni i Hercegovini.

Stevanović je istakao da zasad nema informacija da su izbjeglice na putu prema graničnim prijelazima u blizini Zvornika. Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, za N1 je izjavio da ovaj grad nema smještajne kapacitete za veći broj ljudi, te da je tražio sastanak sa Civilnom zaštitom, kako bi sve bilo spremno za prihvat izbjeglica.

U Civilnoj zaštiti Republike Srpske su nam potvrdili da se zajedno sa državnim institucijama pripremaju za najezdu izbjeglica, ali da još nema informacija da će se to i dogoditi.

Sanela Dujković, portparol Granične policije, rekla je da ne postoji nijedna grupa koja je krenula prema Bosni i Hercegovini.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Direktor Mann+Hummel: Svake godine rastemo, pokazujemo da se u BiH može uspjeti

Kompanija Mann+Hummel BA iz Tešnja, koja slovi za jednu...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...