NA PODRUČJU ZDK PREGLEDANO 125 UGOSTITELJSKIH OBJEKATA: ODUZETI NOŽEVI, BEJZBOL PALICE, CS SPREJEVI

/

Dana 16.01.2016. godine, u noćnim satima, od strane policijskih timova na području Zeničko-dobojskog kantona su planirane i organizovane operativno taktičke mjere i radnje-racije, u okviru kojih su vršeni detaljni pregledi određenih ugostiteljskih objekata i sportskih kladionica.

Planiranim mjerama i radnjama je prethodila detaljna analiza i procjena, kada je izvršen odabir ugostiteljskih objekata, za koje se raspolagalo operativnim saznanjima da ista posjećuju lica sklona vršenju krivičnih djela i prekršaja, kao i lica sklona nedozvoljenom posjedovanju i nošenju oružja.

U okviru ovih racija, koje su sprovedene od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u svim gradovima na području Kantona, izvršen je pregled 125 objekata u kojim je pregledano 931 lice. Tom prilikom je oduzet određen broj hladnog oružja (noževi i bejzbol palice) i CS sprejeva.

Naznačenim aktivnostima je pronađena i oduzeta i određena količina biljne i praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i koja će biti predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Takođe su, u skladu sa odredbama Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona, u 8 slučajeva izdati prekršajni nalozi licima u ugostiteljskim objektima zbog točenja alkoholnog pića maloljetnim licima, te su izdata 2 prekršajna naloga zbog nepostupanja po naredbi ovlaštenog službenog lica, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću analitiku i planiranje MUP-a ZDK. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Dječak (10) uzeo djedov pištolj, pa ubio nepoznatog čovjeka: Priznao zločin nakon dvije godine

Desetogodišnji dječak iz savezne države Teksas priznao je ubistvo...

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...