Pakistan: 20 osoba ubijeno, 60 povrijeđenih

/

Na sveučilištu Bacha Khan na sjeverozapadu Pakistana začuli su se pucnjevi, dok je jedan novinar izvijestio i kako su se čule eksplozije.  

Shaukat Ali Yousafzai, ministar zdravlja je izjavio da je do sada potvrđeno 20 poginulih, a 60 ih je povrijeđeno. Upozorio je da bi broj žrtava mogao rasti. Prema izvještajima, četiri naoružana napadača sa samoubilačkim pojasevima upuala su jutros na sveučilište. 

Vojska je potvrdila da su snage sigurnosti došle na sveučilište Bacha Khan u gradu udaljenom pedesetak kilometara od Pešavara, u zonu gdje bujaju oružane ekstremističke skupine. 

Zamjenik glavnog policijskog inspektora Saed Wazir kazao je kako su ubijena najmanje tri studenta, a glasnogovornik spasilačkih snaga kazao je kako je dosad prikupljeno osam trupala. Snage sigurnosti ubile su četiri napadača, a preostale napadače snage sigurnosti stjerale su u dva bloka sveučilišta. 

Bolnica u Šarsadi izvijestila je o dvije hospitalizirane žrtve a bolnica Lady Reading u Pešavaru o još četiri.

Televizijske postaje emitirale su prizore studenata koje bježe iz kampusa te cesta u Šarsadi blokiranih dolaskom snaga sigurnosti, a prenose i da su se tijekom napada čule i dvije eksplozije.

Sveučilište je zatvoreno, kazao je Nasir Durrani, šef policije pokrajine Kiber Pahtunkva, čiji je glavni grad Pešavar.

Policija je rasporedila oklopna vozila. Naoružane osobe “zauzele su položaj na sveučilištu i pucnjava se nastavlja”, kazao je pomoćnik predsjednika sveučilišta Fazal Raheem Marwat, spominjući troje ranjenih, među kojima čuvara.

“Članovi osoblja, žene i muškarci, kao i studenti nalaze se u kampusu”, dodao je on. Ustanova nije primila posebne prijetnje, “ali smo pojačali sigurnost na sveučilištu”.

Evakuirano je oko 70 posto studenata.

Sveučilište ukupno pohađa oko 3000 studenata. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...