Fadil Novalić: Neću se izviniti građanima, saopćio sam im istinu

/

Nakon oštrih kritika domaće javnosti zbog izjave o rastrošnosti građana Federacije BiH, predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić izjavio je da ne može govoriti o izvinjenju građanima s obzrom na to da društvo nije spremno prihvatiti istinu.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić istakao je kako on predsjedava reformskom vladom koja radi na osnovu toga, te da su prije pravljenja programa rada Vlade FBiH podatke dugotrajno crpili iz svih izvora te napravili konzistentan program za prevazilaženje tog stanja. 

“Dio tih podataka sam saopćio i oni su istiniti. To samo pokazuje da mi kao društvo nismo spremni primati istinite informacije. Ima još negativnijih informacija i mi radimo na tome da se to prevaziđe. U tom smislu ne možemo govoriti o nekom izvinjenju. Mislim, ljudi rade šta hoće sa svojim novcem i to nije bila tema, željeli smo reći da ne može ta korpa, odnosno potrošnja, biti mjerilo pada ili rasta plaće”, rekao je Novalić. 

On je dodao da su društvene mreže moćna sredstva, podsjećajući da je tako srušen režim u Libiji i da su tako uzrokovani nemiri u Egiptu.

“Postoji kreacija koja to generiše, odnosno jednu takvu bezazlenu informaciju. Mi Bosanci znamo da pijemo najviše kafe i to nije nikakva tajna. Potpuno je kreirana takva informacija i najmanje što bismo mi trebali je ući i boriti se protiv toga? Mi nemamo vremena za to i gledamo da uzroke takvog stanja otklonimo”, zaključio je Novalić.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zbunjujuća statistika: U BiH sve manje građana, a sve više birača?

Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine, u Bosni...

Komisija za borbu protiv korupcije zakazala javna saslušanja, zašto je pod lupom Institut za mjeriteljstvo BiH

Komisija za borbu protiv korupcije Parlamentarne skupštine Bosne i...

Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca, evo šta očekuju poslodavci

Poslodavci su tražili da se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog...

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen...