DOBOJ: Potvrđena optužnica protiv Ninkovića, Paravca, Bjeloševića i Savića

/

Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Milana Ninkovića, Borislava Paravca, Andriju Bjeloševića i Milana Savića tereti da su počinili krivično djelo zločin protiv čovječnosti.
Iz Suda BiH saopšteno je da se optuženi terete da su od početka maja 1992. do kraja 1993. godine učestvovali u progonu bošnjačkog i hrvatskog stanovništva na području Doboja i Teslića.

Prema optužnici, progon nesrpskog civilnog stanovništva vršen je ubistvima, zatvaranjem i drugim teškim oduzimanjem fizičke slobode i nečovječnim djelima učinjenim u namjeri nanošenja velike patnje ili ozbiljne fizičke ili psihičke povrede.

Ninković je bio član Kriznog štaba Srpske opštine Doboj, Paravac predsjednik Kriznog štaba Srpske opštine Doboj, Bjelošević načelnik Centra stanice bezbjednosti /CSB/ Doboj i član Kriznog štaba, a Savić zamjenik načelnika CSB.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Dječak (10) uzeo djedov pištolj, pa ubio nepoznatog čovjeka: Priznao zločin nakon dvije godine

Desetogodišnji dječak iz savezne države Teksas priznao je ubistvo...

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...