Radnici Krivaje-Mobel krenuli pješke prema Žepču, najavili blokadu M-17

/

Oko 400 radnika Krivaje-Mobel iz Zavidovića danas je krenulo iz kruga fabrike prema Žepču gdje će blokirati magistralni put M-17 do ispunjenja svojih zahtjeva.

Razlozi zbog kojih su radnici Krivaje-Mobel danas izašli na cestu su neisplaćena dugovanja plaća i prijava zdravstvenog osiguranja radnika koji su i ranije tražili ispunjenje ovih zahtjeva.

Predsjednik Sindikata radnika Krivaje-Mobel Besim Hasić je kazao kako radnici ovaj put neće odustati od svojih zahtjeva.

“Jutros smo od Vlade ZDK tražili jednokratna sredstva u iznosu od 200-250 KM a ministar za socijalni rad i politiku ZDK nam je rekao da Vlada ZDK na raspolaganju ima samo 15.000 KM koje bi mogla uplatiti na račun Sindikata. Ne želimo ići kući, imamo skroz druge ciljeve i u tome ćemo ustrajati. Rekli su nam da Sindikat nije imao strpljenja, a ništa nismo razbili i polupali tokom ovih protesta do sada. Poručujem da im tek sada ne mogu garantovati da će radnici imati strpljenja nakon ovakvih izjava”, kazao je Hasić.

Prije nešto više od dvije sedmice prekinut je kupoprodajni ugovor, a od tada se radnicima niko nije obratio da bi ispunio njihove zahtjeve. Jutros su od premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića tražili uplatu određenih sredstava kako ne bi izašli na M-17, ali kako se to nije realiziralo odlučili su blokirati magistralni put.

Radnicima Krivaje podršku u današnjoj protestnoj šetnji i blokadi magistralnog puta M-17 dali su i borci, kao što je to bio slučaj sa protestnim gradskim šetnjama u Zavidovićima.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...

Doboj: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisana 52 učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 26. i 27.04.2024. godine,...