Doboj: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisana 52 učesnika u saobraćaju

/

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 26. i 27.04.2024. godine, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti svih učesnika u saobraćaju i upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.

Tokom provođenja akcije kontrolisana su 542 učesnika u saobraćaju. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja su isključena 52 učesnika u saobraćaju, od kojih je devet lišeno slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.

Tri vozača su lišena slobode zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga. Također, evidentirano je 105 prekršaja po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji nisu bili predmet akcije.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...

Drugi u BiH: Ko je vozač iz Maglaja koji ima dug od 88.117 KM na ime neplaćenih kazni

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH...

Tešanj: Zbog Kraljevog brda pljušte krivične prijave

Gola sječa 18 hektara visokokvalitetne šume zbog izgradnje odlagališta...

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...