Doboj: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisana 52 učesnika u saobraćaju

/

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 26. i 27.04.2024. godine, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti svih učesnika u saobraćaju i upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.

Tokom provođenja akcije kontrolisana su 542 učesnika u saobraćaju. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja su isključena 52 učesnika u saobraćaju, od kojih je devet lišeno slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.

Tri vozača su lišena slobode zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga. Također, evidentirano je 105 prekršaja po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji nisu bili predmet akcije.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...