Hotel ”Villa Ukus”: Svečano otvorena ”Villa Nađa”

/

Hotel ”Villa Ukus” svečano je danas otvorio novo krilo u sklopu svog kapaciteta koje nosi naziv ”Villa Nađa”. Dosadašnjem kapacitetu hotela od 11 soba sa welnessom pridodano je još 15 jednako luksuznih soba u novom krilu, fitness sala, izdvojena konferencijska dvorana kapciteta 80 mjesta, te 28 natkrivenih parking mjesta. Ukupna površina kompleksa sada iznosi 2002m2, a vrijednost investicije je milion KM. Tarik Širbegović, izvršni direktor Silk Trade-a je kazao da je njihov glavni cilj razvoj lokalne sredine, kako bi ona postala što bolja i uspješnija.

”Nismo ni sami vjerovali da ćemo morati tako brzo u proširenje smještajnog kapaciteta, međutim ukazalo se ipak da je potražnja veća od trenutne ponude smještajnih kapaciteta na području Tešnja. Klijentela je uglavnom poslovna, koja dolazi zbog posla u Tešanj. Na krilima razvoja tešanjske privrede, ipak se ukazala prilika za proširenjem, znači ne toliko zbog turizma, nego zbog privrede.”

Federalno ministarstvo za turizam je objekat kategorisao sa 4 zvijezdice, iza čega ovaj objekat može apsolutno sa ponosom da stoji. Posjetitelji najeminentnijeg internet portal za rezervaciju hotelskih smještaja booking.com su hotelu Villa Ukus dodijelili ocjenu 9.5 od mogućih 10. što za sigurno govori mnogo o kvaliteti i ponudi samog hotela. Svečanom otvorenju novog krila hotela je prisustvovao i načelnik općine Tešanj Suad Huskić, koji je nakon obilaska konstatovao da mu je drago da na području općine Tešanj ima jedan ovakav objekat u kojem se mogu ugostiti poslovni partneri, a i turisti. 

”Općina Tešanj osim ljudskih i privrednih potencijala ima velike potencijale u turizmu, u kulturnom nasljeđu i prirodnim ljepotama. Ova investicija koju danas završavamo će biti poboljšanje uslova za iskorištenje turističkih potencijala. Očekujemo da će povećati broj dolazaka u Tešanj, očekujemo da će povećati kvalitet i smještaj, i naravno očekujemo da će povećati promet proizvoda i usluga. Nadamo se da će ljudi odavdje odlaziti sa lijepim uspomenama, sa lijepim sjećanjima i da će upoznavajući Tešanj upoznati i BiH na bolji način.”

Načelnik je ovom prilikom uručio i prigodni poklon sa prikazom tešanjske sahat kule, te je kazao da je ovo simbolično sa nadom da je ovo pravo vrijeme za ovakve poteze koji će se pokazati uspješnim.

Nakon prezentacije koju je održao direktor Tarik Širbegović, na kojoj je prikazan hotel ”Villa Ukus” kroz prošlost, uručena je i donacija Općoj bolnici Tešanj u iznosu od 3000 KM. Direktor Opće bolnice Rifat Sejdinović je kazao kako je u Tešnju lahko poslovati i napredovati kada imaš ovakve ljude koji su spremni prepoznati i podržati projekte.

”Za privrednike Tešnja je uobičajno da oni godišnje određeni dio svojih prihoda ulažu u projekte koji će donijeti dobrobit svim građanima. Donaciju koja je danas uručena Općoj bolnici Tešanj, ustvari je uručena građanima Tešnja, jer će ta donacija biti uložena za otplatu duga za novi CT aparat, koji je 32-slajzni, Siemensov, najsavremeniji aparat i koji će proširiti dijagnostičke mogućnosti u Općoj bolnici Tešanj, znači donijeti kvalitet zdravstvenim uslugama koje se daju.”

Današnjim otvorenjem stvoren je još jedan razlog za dolazak u Tešanj, zbog kojeg će na osnovu onoga što smo imali priliku vidjeti svi posjetitelji otići zadovoljni. Naravno, nove mogućnosti koje su izgrađene u sklopu smještajnog kapaciteta biti će sigurno zanimljive i Tešnjacima, ali i onima koji stanuju u regiji.

Belma Torić 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zbunjujuća statistika: U BiH sve manje građana, a sve više birača?

Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine, u Bosni...

Komisija za borbu protiv korupcije zakazala javna saslušanja, zašto je pod lupom Institut za mjeriteljstvo BiH

Komisija za borbu protiv korupcije Parlamentarne skupštine Bosne i...

Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca, evo šta očekuju poslodavci

Poslodavci su tražili da se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog...

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen...