Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

/

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen pritvor a kod kojeg je prilikom pretresa pronađen hekler sa prigušivačem, eksploziv, automatske puške, više detonatora sa daljinskim upravljačima i kapislama, kao i droga.

Naime, službenici Policijske uprave Bijeljina, u petak su uhapsili Ž.S. kojeg terete  za  neovlaštenu proizvodnju i promet droga i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

On je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a Osnovni sud u Bijeljini odredio mu je pritvor.

Naime, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini pod nadzorom nadležnog tužilaštva policijski službenici izvršili su pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije na području Ugljevika koje koristi lice Ž.S. u cilju pronalaska predmeta koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

“Prilikom pretresa pronađen je i privremeno oduzet hekler sa prigušivačem i pripadajućim okvirom, 15 pakovanja plastičnog eksploziva, tri automatske puške, oko 450 komada municije različitog kalibra, šest detonatora sa daljinskim upravljačima i inicijalnim kapislama, šest inicijalnih kapisli, devet okvira za automatsku pušku,manja količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, kao i ostali premeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela”, navode iz PU Bijeljina.

Navedene aktivnosti spovodili su policijski službenici Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...