ŽEPČE : Održana uvodna konferencija ”Žene liderice u agrobiznisu”

/

Danas sa početkom u 11 sati u prostorijama Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče održana uvodna konferencija projekta “Žene liderice u agrobiznisu”. Projekt finansira Američko veleposlanstvo u Sarajevu, a sufinansira i implementira Udruga poduzetnika i poslodavaca. Ukupna vrijednost projekta je 15 567 američkih dolara.

Na uvodnoj konferenciji projekta su predstavljene glavne aktivnosti projekta koje će doprinijeti ostvarenju krajneg cilja projekta a to je, podržati žene u sektoru agrobiznisa kroz promicanje njihovog liderstva u ovom sektoru ka jačanju privrednog i socijalnog napretka.

Projekat je namijenjen ženama poduzetnicama koje će kroz isti imati zaokružen proces prizvodnje prerade i plasmana svojih proizvoda. 

Iz Udruge poduzetnika ističu da će i ovaj projekat biti održiv, te da će po završetku nastaviti raditi sa deset korisnica koliko će  biti obuhvaćeno projektom” Žene liderice u agrobiznisu”.

Prema riječima Blaženke Ravnjak, projekt kordinatora, radi se o projektu koji će doprinijeti razvoju poduzetništvsa, agrobiznisa, razvoju kapaciteta korisnika projekta i same promocije gospodarstva.

Današnjoj uvodnoj konferenciji projekta “Žene liderice u agrobiznisu prisustvovao je i načelnik Općine Žepče Mato Zovko koji je u svom obraćanju istakao važnost implementacije ovakvih projekata koji će osnažiti buduće poduzetnice da rade na razvoju obiteljskih gospodartava. Također je pozvao i druge da se uključe u aktivnosti koje vode razvoju i jačanju poljoprivredne proizvodnje, a da će im u tim aktivnostima, kao i do sada, pomoći i pružiti podršku Općina, zajeno sa nadležnim službama i Razvojnom agencijom Žepče.

Nakon prezentacije projekta korisnice su obišle prostorije u kojima će se vršiti daljnja obrada i prerada voća i povrća do gotovih proizvoda, spremnih za tržište.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Prosječna plata u februaru u BiH 1.338 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim...

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...