Maglaj: Stanovnici MZ Liješnica najavili blokadu puta M -17 ako se ne riješe njihovi zahtjevi

/

Danas je u općini Maglaj, općinski načelnik Mahmutagić primio grupu građana iz MZ Liješnica. Naime, ova grupa je došla u općinu Maglaj sa zahtjevom rješavanja problema prelaska magistralnog puta M-17 u naselju Liješnica, gdje je prije par dana život izgubila jedanaestogodišnja djevojčica.

Građani su ovom prilikom dostavili i svu dokumentaciju od 2011.godine  do danas, koju su prikupili u nastojanju da se ovaj problem riješi.

Inače, problem prelaska ovog dijela magistralne ceste prisutan je posljednjih 20 godina, a predstavnici MZ Liješnica podsjetili su da posljednji smrtni slučaj nije i jedini na spornom dijelu ceste. S obzirom na tragične ishode, mještani ove MZ su pozvali načelnika Mahmutagića da se hitno pristupi rješavanju ovog problema, te su kao još jedan od problema naveli i nedostatak saobraćajne signalizacije koja bi upozorila učesnike u saobraćaju na pojačan oprez.

Ujedno je Zbor građana MZ Liješnica obavjestio Općinsku administraciju da je donešen zaključak od strane svih roditelja koji žive na ovom području da neće puštati djecu u školu, dok se ne nađe rješenje ovog problema. Mještani ove MZ su najavili i blokadu puta M-17 ukoliko se njihovi zahtjevi ne riješe.

Načelnik Mahmutagić je rekao da će se raditi na rješavanju problema odmah, jer su ugroženi životi djece, ali i starijih. Za danas je najavljeno da će Načelnik općine Maglaj zajedno sa saradnicima izaći na teren i pokušati pronaći najbolji način da se problem riješi trajno.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...

Drugi u BiH: Ko je vozač iz Maglaja koji ima dug od 88.117 KM na ime neplaćenih kazni

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH...

Tešanj: Zbog Kraljevog brda pljušte krivične prijave

Gola sječa 18 hektara visokokvalitetne šume zbog izgradnje odlagališta...

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...