Potpisan Sporazum između Općina Tešanj i Usora

/

Danas je u općini Tešanj upriličeno potpisivanje Sporazuma za priključak MZ Žabljak na primarni kolektor B1. Sporazum je potpisan između Općine Tešanj i Općine Usora.

Kako je istakao ovom prilikom Zvonimir Anđelić, načelnik općine Usora, u ovoj općini postoji opredjeljenost da se ide naprijed, te ističe kako će ovim priključenjem biti riješen problem za oko hiljadu stanovnika koji žive na prostoru MZ Žabljak. Ujedno je izrazio svoju nadu da će radovi biti završeni u naredne dvije godine, te da će pokušati slijediti primjer Općine Tešanj, koja radi neprestano na unaprijeđenju čistoće.

Potpisnici Sporazuma ističu da primarni cilj je očuvanje okoliša prije svega rijeke Usore.

Suad Huskić, načelnik općine Tešanj je pojasnio da su se Općine Tešanj, Usora i Doboj Jug već 2012. godine načelno dogovorile da će zajednički raditi na jednom sistemu odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, te da je ovo danas finalizacija jednog dijela tog dogovora te
dodaje:

”Kroz ovaj projekat općina Tešanj će graditi primarnu mrežu i prostorom općine Usora, da bismo spojili ranije izgrađene dijelove, a Općina Usora će graditi svoj dio sekundarne mreže i to će biti spojeno na jednu jedinstvenu mrežu.”

Iako je riječ o različitim općinama, općinske administracije ističu da je primarni cilj poboljšanje uslova za život čovjeka.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Drugi u BiH: Ko je vozač iz Maglaja koji ima dug od 88.117 KM na ime neplaćenih kazni

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH...

Tešanj: Zbog Kraljevog brda pljušte krivične prijave

Gola sječa 18 hektara visokokvalitetne šume zbog izgradnje odlagališta...

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...