KONAČNO PAO: Policija u Rusiji uhapsila muškarca koji je upravljao opasnom igrom

/

Osobu koja je navodni “mastermind” iza suicidalnog kulta čiji su cilj bila ranjiva djeca i koji je osmislio igru “Plavi kit” uhitila je policija u Rusiji.

Zove se Ilya Sidorov i ima 26 godina, optužen je za poticanje djece na samoozljeđivanje i pozivanje na samoubojstvo u izopačenoj igrici povezanoj s “Izazovom Plavog kita”, piše Independent.

Spomenuta igra povezana je s preko 130 smrtnih slučajeva.

Djeca dobivala naputke za rezanjem, samoubistvom…

Djeca koja su se uključivala u igru dobivala su naputke da se režu, gledaju horor filmove i da ne spavaju. Sve to su bili njihovi “zadaci” unutar igre, a čini se kako je namjera bila da se našteti mentalnom zdravlju djece. Kada bi došlo do pedesetog dana izazova, djeca bi dobila uputu da izvrše samoubojstvo.

Prije nego što je uhićen, Sidorov je u svoju grupu uvukao oko 30 djece iz Moskve.

Bio je poštar i nekontrolirano je jecao dok ga je policija ispitivala o smrti djevojčice koju je nagovorio da se baci pod vlak.

Ministrica unutranjih poslova potvrdila hapšenje

Ruska ministrica unutarnjih poslova potvrdila je njegovo uhićenje te je rekla kako je uhićen u akciji koja je pokrenuta nakon što je Sidirov nagovorio djevojčicu u dobi od 14 godina da pokuša samoubojstvo.

Za Mail Online je izjavila kako je u njegovom stanu pronađeno pet mobitela, tablet i nekoliko SIM kartica.

“Osumnjičeni je pojasnio kako je on adminiistrator takozvane samoubilačke grupe koja je imala 32 člana, od kojih su svi bili maloljetni. On im je zadavao zadatke kojima je cilj bio da si nanesu ozljede koje bi ih potaknule na samoubojstvo”, izjavila je ministrica, prenosi slobodnabosna.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Građevinske kompanije u Hrvatskoj nemaju dovoljno radnika, ne pomažu ni veće plaće

Nedostatak djelatnika te visoke cijene rada i materijala usporavaju...

Von der Leyen: Zabrana TikToka u EU nije isključena

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je...

Zabranjuju TikTok: Hoće li američka vlada ugasiti ovu društvenu mrežu

Sa 360 glasova "za", i svega 58 "protiv" izglasan...

Dva državljana BiH uhapšena u Njemačkoj zbog šverca oružja

Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili dva...