CJB DOBOJ: Vozač lišen slobode zbog davanja mita policijskim službenicima

/

Policijski službenici Policijske stanice Stanari, 07.08.2017. godine lišili su slobode M.M. sa područja opštine Doboj Istok, FBiH, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Davanje mita“ u namjeri podmićivanja policijskih službenika da ne izvrše radnju koju su po zakonu dužni učiniti.

Prilikom kontrole saobraćaja na regionalnom putu Stanari-Prnjavor u mjestu Stanari, policijski službenici Policijske stanice Stanari zaustavili su teretno motorno vozilo marke „Volvo“ i utvrdili da vozač M.M. tokom vožnje nije koristio sigurnosni  pojas. Kada je vozaču saopšteno da je Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH za navedeni prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu od 100,00 KM i izricanje jednog kaznenog boda, te da će mu biti uručen prekršajni nalog, M.M. je policijskom službeniku u ruku stavio novčanicu od 20,00 KM zatraživši da mu ne pišu prekršajni nalog i da „se počaste“.

Nakon izvršene kriminalističke obrade M.M. je pušten na slobodu. Po dokumentovanju, protiv navedenog lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela „Davanje mita“. 

   

                                                                                                                Portparol:

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

OIK Tešanj: Javni oglas – Članovi biračkih odbora i njihovi zamjenici

Na osnovu člana 2.13 tačka 3. Izbornog zakona BiH...

Iznenada nas je napustio mladi profesor Samir ef. Muminović

Šok i nevjerica na društvenim mrežama zbog iznenadne smrti...

Informacija o pokrenutom postupku javne nabavke za asfaltiranje puteva na području mjesnih zajednica u Zavidovićima

Grad Zavidovići objavio je postupak javne nabavke za asfaltiranje...