Par na aukciji kupio najpoželjniju ulicu u San Franciscu za 90.000 dolara

/

Neplaćeni porez doveo je do toga da grad San Francisco stavi u prodaju ulicu bez znanja njenih stanovnika. Lam, inžinjerka u Silikonskoj dolini i Cheng, agent za nekretnine, kupili su ulicu, trotoare i drugo zajedničko tlo za 90.000 dolara.

Stanovnici su gnjevni dijelom i zbog toga što vlasnici sada žele da naplaćuju korištenje 120 parking mjesta.

Presidio Terrace je duga ovalna ulica koju su vodili vlasnici kuća koji tu žive od 1905. godine i godinama privlači neke od najmoćnijih i najbogatijih političara u Californiji zbog povećane sigurnosti i izolirane lokacije na vrhu poluotoka. Niko ne može ući ili izaći bez znanja unajmljenog osiguranja.



Stanovnici plaćaju naknadu udruženju kućevlasnika u iznosu od 3.400 dolara godišnje. Međutim, udruženje tri decenije nije plaćalo taksu u iznosu od 14 dolara godišnje i tvrdi da je grad slao račune na zastarjelu adresu.

“Šokiran sam saznanjem da se ovo desilo i duboko me uznemiruje činjenica da neko može na ovakav način iskoristiti situaciju i kupiti našu ulicu i trotoare”, rekao je jedan kućevlasnik.

zosradio/klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Doktori najavili veliki štrajk, tužiće i Vladu

Upravni odbor Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije...

BiH na 4. mjestu: London Times TOP 10 najatraktivnijih planinskih destinacija u Evropi

Londonski Times je početkom aprila sastavio listu deset najatraktivnijih...

Međunarodni aerodroma Sarajevo učestvovao na Routes Europe 2024. u Aarhusu

Routes Europe 2024. u Aarhusu u Danskoj, najveći je...

Prosječna plata u februaru u BiH 1.338 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim...