Prosječna plata u februaru u BiH 1.338 KM

/

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim licima u BiH u februaru iznosila je 1.338 KM i nominalno je viša za 0,8 odsto, a realno za 0,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na februar prošle godine, prosječna isplaćena neto plata nominalno je viša za 10,5 odsto, dok je realni indeks bio veći za 8,2 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U informacijama i komunikacijama isplaćena neto plata u februaru iznosila je 1.911 KM, u finansijskim i djelatnostima osiguranja 1.875 KM, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.831 KM.

U pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane, prosječna isplaćena neto plata u drugom mjesecu iznosila je 886 KM, u građevinarstvu 1.005 KM, a u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala 1.068 KM.

Prosječna mjesečna bruto plata po zaposlenome u pravnim osobama u BiH za februar iznosila je 2.068 KM, što pokazuje nominalan rast za 0,8 odsto, a realno je veća za 0,3 odsto u odnosu na januar.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plata za februar u odnosu na isti mjesec 2023. godine nominalno je viša za 11 odsto, dok je realni indeks bio veći za 8,7 odsto.

Izvor: Akta

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Firma Mann + Hummel Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik , jedna...

Direktor Omer Škaljo sebi povećao platu na 10.000 KM!

Kako saznaje Žurnal, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK Omer...

Doktori najavili veliki štrajk, tužiće i Vladu

Upravni odbor Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije...

BiH na 4. mjestu: London Times TOP 10 najatraktivnijih planinskih destinacija u Evropi

Londonski Times je početkom aprila sastavio listu deset najatraktivnijih...