Važna pobjeda TOŠK-a, remi Veleža i Orašja, slavio i Rudar

/

Četvrto kolo Prve lige FBiH je donijelo dosta zanimljivih susreta, između ostalih, TOŠK je savladao Čapljinu sa 4:1, Orašje i Velež su remizirali rezultatom 1:1, a Rudar je u gostima došao do pobjede nad Travnikom rezultatom 2:0. 

Ekipa TOŠK-a je na svom terenu uspjela doći do velikog trijumfa, njihovog prvog u novoj sezoni Prve lige.  Domaćini su poveli preko Kršića koji je odlično reagovao nakon ubačaja Mrgude iz kornera u 27. minuti. Mreže su potom mirovale sve do 60. minute susreta kada je TOŠK došao do 2:0, strijelac je ponovo bio Kršić. Danas fantastični Kršić je ponovo pogodio u 74. minuti, a Čapljina je u 80. minuti uspjela smanjiti na 3:1 preko Haračića. Svoju sjajnu partiju Kršić je krunisao u 89. minuti svojim četvrtim golom za konačnih 4:1. 

Orašje i Velež su remizirali rezultatom 1:1, a gosti iz Mostara su odlično otvorili susret, pa je Brandao već u petoj minuti pogodio za vodstvo svoje ekipe. Asistent Brandau je bio Mujezinović. Brandao je i u 19. minuti opasno zaprijetio, ali do promjene rezultata nije došlo. Velež je do vodstva mogao i u 25. minuti, ali Pejić sjajno interveniše nakon šuta Penessa i izbija loptu s gol linije. Orašje je ozbiljnije zaprijetio u 40. minuti preko Žižovića, ali je njegov šut otišao preko gola. Domaćini su ipak uspjeli doći do izjednačenja u 45. minuti kada je iz jedanaesterca pogodio Krgić. Obje ekipe su imale još nekoliko solidnih prilika, ali je do kraja ostalo 1:1. 

Rudar je na gostovanju kod Travnika došao do velike pobjede rezultatom 2:0.  Gosti su do vodstva na Piroti došli u 18. minuti kada je Kobilica pogodio s bijele tačke. Travnik je mogao do izjednačenja u 43. minuti, ali Čurić nije uspio pogoditi iz izgledne šanse. Travnik je u drugo poluvrijeme ušao nešto ofanzivnije, ali je uprkos inicijativi domaćina, Rudar došao do drugog gola u 78. minuti. Strijelac za konačnih 2:0 je bio Bajro Spahić.

zosradio.ba/sportsport.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Čelnici KS BiH se zahvalili premijeru te predsjedavajućem i dopredsjedavajućem Skupštine ZDK za pokroviteljstvo priprema mladih košarkaša u Zenici

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dževad Alihodžić, direktorica ženskih...

“Zmajevi” večeras protiv moćne Nizozemske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje Nizozemskoj na...

Premijer Pivić i ministar Mušija ugostili mastera Edina Kajevića nakon prijema u Kuću slavnih takekwondoa

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje,...

Streljački klub Tešanj uspješan na 15. međunarodnom turniru Visoko 2024

Ljetna pauza za članove Streljačkog kluba Tešanj završena je...