Adnan Lihić, direktor JP ”Rad” Tešanj: ”Naši ciljevi ostaju visoko postavljeni”

/

U fokusu javnosti oduvijek su bila javna preduzeća i njihov rad. Upravo iz tog razloga u emisiji ”U fokusu” smo ugostili Adnana Lihića, direktora JP ”Rad” Tešanj.

Naime kako smo saznali od Adnana Lihića tokom snimanje emisije ovo javno preduzeće je
i prethodnu godinu završilo sa pozitivnim rezultatima poslovanja, dok su sve usluge prema korisnicima bila uredno vršene.

Prethodna godina za ovo preduzeće je bila značajna zbog niza projekata kojima će se
unaprijediti kako zbrinjavanje komunalnog otpada tako i sam proces vodosnabdijevanja korisnika. Kako je sam direktor ove ustanove spomenuo, a o čemu je naša radio stanica i izvještavala tokom prošle godine obezbijeđene su kante za odlaganje otpada ali i komposteri. Sve ovo je rezultiralo kako nam je rekao Adnan Lihić sa 800 novih korisnika, dok podjela kompostera za korisnike još uvijek traje. Govoreći o planovima za tekuću godinu, saznali smo da se u ovoj godini nastavljaju projekti koji trebaju doprinijeti boljem zbrinjavanju otpada kao i uređenju deponije otpada u Bukvi.

Redukcije u ljetnim mjesecima su svakako nešto što najviše zabrinjava stanovnike koji se
snabdijevaju iz vodovodnih sistema kojima upravlja JP ”Rad” Tešanj U narednih par mjeseci očekuje se potpuni završetak radova na dodatnom bunaru a koji će doprinijeti smanjenju broju redukcija rekao nam je između ostalog Adnan Lihić.

Tokom ugodnog razgovara sa direktorom Lihićem saznali smo da JP Rad Tešanj  zaista spada u jedno od boljih u našoj državi ako uobzirimo sve izvještaje medija o radu javnih preduzeća u našoj zemlji. Naime JP ”Rad” Tešanj je u prošloj godini imalo plan naplate 95% svojih potraživanja od svojih korisnika, koji je na kraju premašen i bio je u nivou
sa evropskim standardom od 97% naplaćenih potraživanja. I u ovoj godini će ciljevi ostati visoko postavljeni za ovo javno preduzeće a kako bi se korisnicima pružile što bolje usluge. 

Podsjećanja radi Adnan Lihić, je prethodno bio zaposlen u kompaniji Mann+Hummel BA Tešanj u sektoru Marketinga i prodaje na poslovima Brend menadžera, a široj javnosti je poznat kroz društveno odgovorne projekte kojima je cilj bio očuvanje okoliša i unaprjeđenje životne sredine.  Osim toga je bio jedan od najaktivnijih i najprepoznatljivih vijećnika u OV Tešanj, a prepoznatljiv je i kao jedan od osnivača EKO Pokreta mladih i sakupljanja PET ambalaže.

Kompletan razgovor sa direktorom JP ”Rad” Tešanj poslušajte danas u programu ZOS  radija od 11:30h.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj: Zbog Kraljevog brda pljušte krivične prijave

Gola sječa 18 hektara visokokvalitetne šume zbog izgradnje odlagališta...

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...