Kako je obilježen jedan Vaskrs u Mekišu kod Tešnja

/

Pravoslavni vjernici širom BiH danas su dočekali najradosniji praznik Vaskrs, a među njima su i mještani Mekiša kod Tešnja. To je bio povod da Zos Radio posjeti babu Gospu koja danas ima 93 godine, a moglo bi se reći da izgleda mlađe 20 godina jer je puna energije, pozitive i osmijeha na licu. Kako kaže baba Gospa” Život nije bio lagan, od djetinjstva pa nadalje razne su je nedaće pratile, al ne dam se ja”. Vaskrs za nju predstavlja praznik koji je prilika za okupljanje porodice i prijatelja, te je ovo najradosniji dan za nju. Ljubazno su nas pozvali u kuću na tradicionalno tucanje uskršnjim jajima što je za nas bilo jako interesantno. 

Sjedeći u punoj kući baba Gospa nam je pričala dosta svojih anegdota kroz život, a nije mogla da ne pomene koliko je paze komšije druge vjere. Pričajući o svom zdravlju koje je dobro služi, sa ozarenim osmjehom nam je rekla “valja meni još dugo živjeti, ne dam se ja tako lako”. Na samom izlazu baba nam reče ;”Hvala vam kad ste me obišli dao vam Bog puno zdravlja i poselamite svoje”!

Bio je ovo lijep dan za babu Gospu, ali i za nas iz ZOS radija. Živjeli svi  ljudi dobre volje bez obzira na vjeru!

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Uspijeva baš svima: Ova biljka čisti zagađen zrak u našem domu

Ako razmišljate kojom sobnom biljkom ove jeseni uljepšati svoj...

Taste Atlas posvetio posebnu objavu bosanskim pitama: “Pitac” je očekivano na vrhu

Bosanske pite nude razne okuse i nadjeve, a toliko...

Ove uobičajene namirnice su zapravo loše za bubrege

Bubrezi su važan organ u tijelu koji igraju vrlo...

Objavljena nova lista: Ovo su najpouzdanije marke polovnih automobila

Američki Consumer Reports je napravio veliko istraživanje pouzdanosti polovnih...