Osnovna škola ”Huso Hodžić” u Tešnju upisala 92 učenika u prvi razred

/

Iako je život u jednom momentu bio blago rečeno zastao zbog pandemije koronavirusa, malo po malo se vraća u normalu.

Životni tokovi se moraju odvijati i u vanrednim situacijama, a jedan od takvih je zasigurno i proces obrazovanja. I dok smo prethodnih godina svjedočili radosti roditelja, ali i njihovih mališana pri upisu u prvi razred osnovne škole ove godine situacija je drugačija. Zavisno od odredbi Ministarstva obrazovanja u našoj zemlji i upis učenika se odvijao različito po kantonima i entitetima. Danas smo posjetili OŠ ”Huso Hodžić” u Tešnju i provjerili da li je upis završen. 

”Upis je obavljen. Mi smo na osnovu preporuke Ministarstva i njihovih upustava obavili upis učenika. Evidencija je odrađena još prije pojave koronavirusa. Upis je ove godine završen elektronskim putem, odnosno roditelji su se javljali i slali podatke putem maila, putem  telefona. Upisali smo 92 učenika i to je nešto malo manje u odnosu na prošlu školsku godinu, ali uglavnom držimo se tog prosjeka. Planiramo ukoliko nam Ministarstvo obrazovanja da saglasnost, da formiramo pet odjeljenja. Ovdje planiramo da formiramo četiri odjeljenja u centralnoj školi i jedno odjeljenje u područnoj školi Raduša. Nažalost i ove godine u područnoj školi Dobropolje nemamo dovoljan broj učenika da bi formirali odjeljenje.” – kazao je za ZOS radio Osmo Hurić, direktor OŠ ”Huso Hodžić”.

Zasigurno je da vrijeme pred nama donosi mnogo pitanja i nepoznanica, ali se nadamo da će stanje u oblasti obrazovanja izazvano pandemijom koronavirusa uskoro biti okončano i da će oni najmlađi već u septembru početi svoje obrazovanje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...

Doboj: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisana 52 učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 26. i 27.04.2024. godine,...

Stariji sugrađani u fokusu: Odjeci Inicijative za kvalitetniji život u Tešnju

Na temelju istraživačkog teksta o potrebama penzionera, kojeg je...