Vozači, oprez: Zbog visokih temperatura na put krećite u ranim jutarnjim ili večernjim satima

/

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin – Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici (na autoputu A-1), saobraća usporeno, jednom trakom.

Na putu Tuzla – Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik – Orašje (naselje Ćehaje), Doboj – Rudanka i Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica). Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Podsjećamo, granični prelazi Gabela-Gabela Polje I, Bosanska Dubica- Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–lmotica u naredna tri mjeseca su otvoreni kao međunarodni granični prelazi, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...

Hiljade adresa i brojeva građana BiH objavljeno na internet imeniku

Privatni brojevi telefona i adrese oko 10.000 građana Bosne...

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina, kandidovao se i za gradonačelnika Banja Luke

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čije je ubistvo potreslo...