Nermin Handžić iz Tešnja takmiči se u novoj sezoni ”Zvezda Granda”

/

Kad neko kaže Nermin Handžić, prva asocijacija je mali simpatični dječak koji je je pjevao sa Šabanom Šaulićom.

Svoje prve muzičke korake Nermin je napravio već sa 7 godina kad se pojavio u takmičarskom dijelu manifestacije ”Jelaško ljeto” i tada je osvojio 3.mjesto ali i srce publike. Slijedeće dvije godine na istom takmičenju je osvojio prvo mjesto.

Njegove nastupe zapazili su i članovi Omladinskog ansambla Tešanj čiji je član ubrzo postao i sa njima nastupao širom naše zemlje ali i inostranstva. Godine su se nizale a samim tim i takmičenja, tako da je Nermin u sklopu takmičenja Prvi glas sevdaha, kojeg je organizovala TV1 osvojio prvo mjesto u kategoriji do 15 godina.

Kako nam je sam pojasnio nakon njegovog nastupa sa Šabanom Šauličem odlučio se pojaviti i u okviru takmičenja „Neki novi klinci“ i u vrlo jakoj konkurenciji je osvojio treće mjesto.

I dok su se svi pitali gdje je nestao mali dječak koji je osvojio njihova srca, on je vrijedno vježbao ali i posvetio se svojim drugim hobijama. Kako smo saznali od Nermina ove godine od septembra je učenik četvrtog razreda Opće gimnazije u Tešnju, a aktivno trenira i fudbal u NK TOŠK Tešanj.

Prije par dana Nermin je dobio i zvaničnu potvrdu da će se takmičiti u novoj sezoni ”Zvezde Granda”. Na naše pitanje da li u takmičenju možemo očekivati njegovo prepoznatljivo pjevanje Nermin nam sa osmjehom kaže:

”Sve zavisi od mentora i od dogovora sa njim, ali trudit ću se da zadržim svoj prepoznatljiv repertoar.”

O samom ishodu takmičenja kaže da ne razmišlja previše te pojašnjava:

”Kako je suđeno tako će i biti. Naravno, svako se uvijek nada najboljem što može. Ako bi se desilo da ispadnem iz takmičenja to će za mene biti samo još veći izazov da budem bolji sljedeće sezone. Naravno, ne namjeravam da odustajem od takmičenja sve dok ne dođem do kraja, jer nije se jednom desilo da kandidati koji su se takmičili 4 ili 5 sezona su napravili veći uspjeh i posao od onih koji su se već zaboravili.” – zaključuje Nermin
Handžić.

Mladom Nerminu želimo puno sreće u takmičenju ”Zvezda Granda”, a ZOS radio će u narednom periodu takmičenja ovom mladom čovjeku pružiti punu medijsku podršku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...

Zeničanin Irdin Dinči ima novi hit: Svi hvale “Prašnjave ormare”

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat...

Šta voze bh. pjevači i glumci: Jedni nemaju ni vozačku, drugi imaju vozače, a treći rado sjednu na bicikl

Pjevači zbog čestih putovanja dosta vremena provode u automobilima....