Bajden: Amerikanci bi trebali biti zabrinuti zbog koronavirusa

/

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) poručio je kako bi se Amerikanci trebali zabrinuti zbog širena koronavirusa, jer je danas potvrđen rekordan broj novozaraženih u jednom danu.

Bajden, međutim, dodao i da još nema razloga za opću uzbunu, ali da ljudi moraju biti svjesni problema. Administracija američkog predsjednika se trudila da ublaži zabrinutost zbog nestašice testova, zbog zatvaranja škola i drugih poremećaja izazvanih širenjem omikron soja virusa korona, prenosi AP.

Predsjednik SAD je naglasio da su vakcine, buster doze i novi lijekovi protiv koronavirusa umanjili opasnost za ogromnu većinu Amerikanaca koji su potpuno vakcinisani.

– Još uvijek možete da dobijete koronavirus, ali je malo vjerovatno, vrlo malo vjerovatno da ćete se ozbiljno razboljeti. Nema opravdanja, nema izgovora da neko bude nevakcinisan. Ovo je i dalje pandemija nevakcinisanih – poručio je Bajden.

zosradio.ba/avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...

Švicarska je pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

Švicarska je pobjednik 68. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje...

Građevinske kompanije u Hrvatskoj nemaju dovoljno radnika, ne pomažu ni veće plaće

Nedostatak djelatnika te visoke cijene rada i materijala usporavaju...

Von der Leyen: Zabrana TikToka u EU nije isključena

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je...