PUFBiH: U 22 kontrole na Vlašiću otkriveno 11 neprijavljenih radnika

/

Iz Porezne uprave Federacije BiH saopćeno je da je Kantonalni porezni ured Novi Travnik 13.1.2022. godine, izvršio 22 djelimične inspekcijske kontrole na području Vlašića, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju turističko-ugostiteljsku i trgovinsku
djelatnost. 

Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 11 neprijavljenih radnika, sedam obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja, jednog koji nije imao instaliran fiskalni uređaj, te tri koji nisu imali odobrenje za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti doneseno je devet rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i izdato 19 prekršajnih naloga sa ukupno izrečenim kaznama u iznosu  od 35.350 KM.

Porezna uprava FBiH će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, a posebno u mjestima koja posjećuje značajan broju gostiju, te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz ove uprave.

Redakcija/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Onkološki pacijenti u BiH preskaču terapiju, za Taksol sedmično potrebno 540 KM

Po ko zna koji put stiglo je obavještenje da...

Danas će biti zatvoren smjer Zenica jug – Lašva u tunelu 1. mart

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po...

Poljoprivreda treba promjene: Podsticaji ne daju rezultate

U periodu od tri godine Federacija BiH za podsticaje...

Ramo Isak: Političarima najviše odgovara priča o ratu, pozivam građane da ostanu razumni!

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak za N1 je...