Đoković će biti deportovan iz Australije

/

Jednoglasnom odlukom tročanog sudskog vijeća Novak Đoković će biti deportovan iz Australije, nakon što je Savezni sud danas odbio njegovu žalbu na otkazivanje vize pošto nije vakcinisan od koronavirusa.

Tročlano vijeće sudija koje čine David O’Callaghan, Anthony Besanko i James Allsop je nakon ročišta, koje je počelo u petak u 23.30 h po srednjoevropskom vremenu donijelo odluku da odbaci Đokovićevu žalbu na ukidanje vize.

Đokoviću je u petak drugi put ukinuta australijska viza, nakon što je u zemlju ušao nevakcinisan protiv koronavirusa, ali uz medicinsko izuzeće, kako bi učestvovao na Australian Openu.

Odluku o ukidanju vize donio je ministar za imigracije Alex Hawke jer bi, prema njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo podstaknuti protivljenje vakcinaciji protiv koronavirusa, kao i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Đokoviću je viza prvi put ukinuta 6. januara po njegovom dolasku u Melbourn, nakon što su zvaničnici australijskih graničnih vlasti procijenili da nije pružio odgovarajuće dokaze da bi dobio medicinsko izuzeće.

On je potom nekoliko dana proveo u imigracionom hotelu prije nego što je dobio prvi spor na sudu kada je odlučeno da mu se vrati viza i da bude pušten iz pritvora.

Prvi teniser je dobio medicinsko izuzeće jer je naveo da je sredinom decembra imao koronavirus. On je u srijedu priznao da je prekršio pravila o izolaciji, pošto je dao jedan intervju znajući da je pozitivan.

Đoković na Australian Openu pokušava da osvoji rekordni 10. trofej na tom turniru i rekordnu 21. Grand Slam titulu.

Prvi Grand Slam turnir u sezoni počinje u ponedjeljak.

 zosradio.ba/Federalna TV

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Takmičari Karate kluba Tešanj osvojili 28 medalja

Klub borilačkih sportova "Tešanj" zabilježio je fantastičan uspjeh na...

Navijači Čelika utrčali na teren i izazvali kratki prekid utakmice u Tešnju

TOŠK i Čelik u Tešnju igraju utakmici 24. kola...

Bosna i Hercegovina će imati dvojicu sudija na Europskom prvenstvu

Bh. fudbalske sudije, Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović, bit...

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...