Tri metode kako odabrati ime za dijete

/

Kada treba da osmislite ime za bebu koja stiže, to zaista može biti težak zadatak. Svaki roditelj se trudi da odabere ono što će djetetu savršeno stajati i oslikavati njegovu ličnost. Stručnjak iz “BebyCenter” Lorna Marš (Marsh) ispričala je metodu od tri savjeta, kojih bi trebalo da se držite kada birate ime za bebu.

Razmislite da li je popularno – Njen savjet je da ne birate ona baš najpopularnija imena, jer će ih mnoga djeca imati. Ipak, nemojte bježati ni od klasičnih, jer nekada čudna imena mogu biti često pogrešno izgovorena ili napisana. Odaberite onaj balans koji vama najviše odgovara, a da ne ide ni u jednu krajnost.

Razmislite kako zvuči ime – Razmislite kako će ime zvučati kada ga budete izgovarali i da li će stajati djetetu i kada poraste. Ne zaboravite da ga uvijek izgovorite uz prezime, jer je važno da i uz njega zvuči lijepo.

Razmislite o nadimcima – Uvijek se zapitajte kakav nadimak može da se da na osnovu imena. Ne bi bilo dobro da od toga može da nastane neka šala među djecom.

zosradio.ba/avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Spisak svih retrogradnih planeta u 2024: Dvije će napraviti totalni haos

Kada je riječ o astrološkim događajima koji izazivaju mnogo...

Pogledajte kako Enis Bešlagić pogađa hrvatske riječi: ‘Šta su pikule, bona?’

Enis Bešlagić (49), poznati glumac iz Bosne i Hercegovine,...

Jabučni ocat doprinosi mršavljenju i regulira šećer u krvi?

Pretilost postaje rastući globalni problem, a u želji da...

“Good Dude”: Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot

Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot “Good Dude”:...