SIPA uhapsila sedam osoba osumnjičenih za trgovinu drogom

/

SIPA je jučer, 25. februara, na području Bosanskog Šamca i Odžaka uhapsila sedam osoba osumnjičenih za trgovinu drogom, saopćili su iz ove policijske agencije. Oduzeti su kokain, marihuana i mobilni telefoni.

Kako je navedeno, u sklopu akcije “Glumac” je izvršen i pretres stambenih i poslovnih objekata, kao i pokretnih stvari zbog sumnje u krivično djelo “Organizovani kriminal” u vezi s krivičnim djelom “Neovlašten promet opojnim drogama” iz Krivičnog zakona Bosne
i Hercegovine i krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

Uhapšene osobe su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih te će po završetku  navedenih radnji biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne iHercegovine.

Prilikom petresa je otkriveno i privremeno oduzeto, kako je istaknuto, 500 grama kokaina, tri kilograma marihuane i deset mobilnih telefona.

Aktivnosti SIPA-e su realizovane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji s policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona, saopćili su iz SIPA-e, prenosi Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Maturantima srednje škole dijele po 200 KM

Nastavljajući aktivnosti, koje su sklopu seta mjera podrške mladim...

Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekta u TK

Inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla...

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...