Pokrenuta humanitarna akcija prikupljanja pomoći za narod Ukrajine

/

Institut za razvoj zajednice PROI i Ambasada Ukrajine u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za Ukrajinu.

Akcija za prikupljanje pomoći ukrajinskom narodu, pokrenuta je i u BiH i dio je svjetskog napora da se pomogne stanovništvu koje pati pod ruskom agresijom.

Moguće je donirati prehrambene proizvode, higijenske potrepštine, sanitetski materijal, medicinsku opremu, proizvode za bebe, lijekove i novac.

Preporučuje se da kompanije i druga pravna lica doniraju potrebnu robu, a prioritetne robe na koje će se utrošiti novčane donacije će predložiti nadležne institucije za prijem donacija iz Ukrajine.

Razmatraju se i mjere koje je potrebno preuzeti kako bi se olakšao boravak državljana Ukrajine u Bosni i Hercegovini kao i o načinima pružanja neophodne humanitarne pomoći u vidu medicinskog materijala.

Svi zainteresovani za učešće u akciji mogu se obratiti Institutu PROI na broj telefona +38733558505 ili Ambasadi Ukrajine u BiH na broj telefona +3873329515, prenosi Klix.ba.

 

Povezani postovi

Inspektori češljali 40 ugostiteljskih objekata. Evo šta su našli

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda...

UP MUP-a TK: Kod žene iz Doboja u autu pronađeno 1,2 kilograma droge

Policija je uhapsila M.H (43) iz Doboja nakon što...

“Dan ružičastih majica”: Kome prijaviti vršnjačko nasilje u BiH?

Kantonalna javna ustanova "Porodično savjetovalište" će u srijedu, 28....

Kako se štimaju poslovi u BiH: Na tenderima se ukradu stotine miliona KM

Četiri milijarde maraka na godišnjem nivou podijele se kroz...