Pokrenuta humanitarna akcija prikupljanja pomoći za narod Ukrajine

Datum:

Institut za razvoj zajednice PROI i Ambasada Ukrajine u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za Ukrajinu.

Akcija za prikupljanje pomoći ukrajinskom narodu, pokrenuta je i u BiH i dio je svjetskog napora da se pomogne stanovništvu koje pati pod ruskom agresijom.

Moguće je donirati prehrambene proizvode, higijenske potrepštine, sanitetski materijal, medicinsku opremu, proizvode za bebe, lijekove i novac.

Preporučuje se da kompanije i druga pravna lica doniraju potrebnu robu, a prioritetne robe na koje će se utrošiti novčane donacije će predložiti nadležne institucije za prijem donacija iz Ukrajine.

Razmatraju se i mjere koje je potrebno preuzeti kako bi se olakšao boravak državljana Ukrajine u Bosni i Hercegovini kao i o načinima pružanja neophodne humanitarne pomoći u vidu medicinskog materijala.

Svi zainteresovani za učešće u akciji mogu se obratiti Institutu PROI na broj telefona +38733558505 ili Ambasadi Ukrajine u BiH na broj telefona +3873329515, prenosi Klix.ba.

 

Povezani postovi
Related

Predložen pritvor za Sinišu Babića zbog nasilja u porodici

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja...

Zbog veze sa narkokartelom uhapšen pripadnik OSA-e i granični policajac

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS danas su pod...

Vlada FBiH: Općinama i gradovima ukupno 39.000.000 KM

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj...

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Poginula jedna osoba, druga povrijeđena

Saobraćajna nesreća dogodila se jutros na magistralnom putu Sarajevo -...