Raspao se SBB u Tuzli: Stranku napustilo više od 600 članova, među njima i gradski vijećnici

/

Savez za bolju budućnost (SBB) u Tuzli je doživio svoj potpuni krah, nakon što je više od 600 članova, među kojima su i gradski vijećnici, odlučilo napustiti ovu stranku. Kulminacija je ovo ranijeg poteza predsjedništva stranke da iz članstva isključi dvoje skupštinskih zastupnika.

Naime, Predsjedništvo SBB-a prije nekoliko dana usvojilo je zaključak prema kojem su zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona Nedžad Hamzić i Lejla Vuković, zbog, kako su naveli, nepotizma, klijentelizma i glasanja za zakone koji su nanijeli veliku političku štetu stranci, isključeni iz te stranke.

Ovakva odluka uslijedila je nakon poteza Vuković, koja je kazala da više ne pripada Klubu zastupnika SBB-a, nakon čega je istaknula i da je napustila stranku.

“Hamzić je, koristeći stranačku i zastupničku poziciju, između ostalog, zapošljavao članove uže porodice i druge sebi podobne ljude, zbog čega je potvrđena i optužnica protiv tri osobe. Vuković je, uživajući poziciju kantonalne zastupnice i dopredsjednice predsjednika Skupštine TK, za sebe izlobirala zaposlenje, odnosno odlično plaćeno radno mjesto u Zavodu zdravstvenog osiguranja TK, ali i neke druge pozicije za bliske osobe”, naveli su iz SBB-a.

Odluka predsjedništva stranke negativno se odrazila na Gradski odbor SBB-a u Tuzli, koji je ostao bez članstva. Naime, vijećnici u Gradskom vijeću Tuzle Sabiha Mujkanović – Mujačić, Lejla Osmančević i Omer Delalić istupili su iz SBB-a, formiravši klub samostalnih vijećnika.

“Kantonalni zastupnik Nedžad Hamzić svoj mandat nastavlja kao samostalni zastupnik u Skupštini TK budući da je isključen iz SBB-a. Zanimljivo je da se to isključenje desilo u vrijeme još jedne smjene vlasti u najmnogoljudnijem kantonu koju Hamzić nije podržao, budući da mu je iz centrale SBB ostavljena mogućnost donošenja samostalne odluke”, kazali su iz novog kluba samostalnih vijećnika.

Kako dalje navode, vijećnicima u Gradskom vijeću Tuzle interesi građana su na prvom mjestu. Svojim izlaskom iz SBB, ističu da žele pokazati svojim biračima da su glave kojima razmišljaju u Tuzli, prenosi Klix.ba.

“Tu će i ostati, za razliku od pojedinaca koji su, zarad nekoliko položaja u nacionalnim kompanijama, spremni ‘prodatio svoj grad. Nastavljamo još jače rad na terenu u narednom periodu. Zbog neslaganja s politikom SBB-a BiH i odnosa stranke prema članovima koji su uložili više od decenije svog rada u rast i razvoj jedne političke ideje za samo pet dana, SBB napustilo je više od 600 aktivnih članova, uglednih građana Tuzle. Ovaj podatak potvrđuje jedinstvo članova okupljenih u Gradskoj organizaciji na čijem je čelu bio Nedžad Hamzić”, dodali su u saopćenju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

SNAGA NARODA Tešanj raste: Mladi Omer Unkić novo pojačanje stranke

SNAGA NARODA  Tešanj s ponosom objavljuje da je mladi...

ADIL HALILOVIĆ IMENOVAN U PREDSJEDNIŠTVO SNAGE NARODA BIH

Adil Halilović društveno-politički aktivista i odnedavno predsjednik OO SNAGA...

Promjene na čelu stranaka: Amil Buljubašić umjesto Idhama Kruške predsjednik OO Naša stranka Tešanj

Dosadašnji predsjednik OO NAŠA STRANKA Tešanj Idham Kruško je...

Lokalni izbori: Kada se prijavljuju kandidati, kada ćemo znati njihovo mjesto na listićima?

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) raspisala je...