Reprezentacija BiH večeras igra protiv Grčke: Novi početak u Halkidi

/

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine, predvođeni novim selektorom Tonijem Čolinom, od jučer su na drugom po veličini ostrvu u Grčkoj, Eubeji, i njenom glavnom gradu Halkidi, udaljenom oko 80 kilometara sjeverno od Atine.

U dvorani Tasos Kampouris, koja ima 1.620 sjedećih mjesta, večeras (18:15 sati, prijenos na BHT1) će sa Grčkom igrati svoju prvu utakmicu predbaraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj.

Novi sastav

Naša reprezentacija će imati nastup u sasvim novom sastavu, što zbog oproštaja nekih igrača, što zbog povreda. Na golu ćemo opet imati top klasu ovog sporta, Benjamina Burića, dok će biti zanimljivo za koga će se Čolina odučiti u početnoj bekovskoj liniji. Jedini ljevak je Stjepan Jozinović i on bi svakako trebao zaigrati na mjestu desnog beka.

Također i Mirko Herceg koji osim lijevog, može igrati i poziciju srednjeg beka. Najjaču konkurenciju imamo na poziciji lijevog beka, dok su manje iskusni igrači na kritičnom mjestu organizatora igre, odnosno srednjeg beka.

Zato je zanimljivo hoće li se Čolina odlučiti za iskusnije bekove (koji imaju više minuta za A tim BiH) kojima je primarna pozicija na lijevoj strani, ili će dati šansu igračima poput Milana Vukšića, Marka Lukića, Marka Davidovića…

Većina minutaže na krilima je i dalje osigurana za Alena Ovčinu i Ibrahima Haseljića, dok bi na mjestu pivota trebao zaigrati Elmir Građan.

Naravno, za visok najavljeni ritam ekipa će trebati jako puno kvalitetne rotacije i spremnosti za adekvatan odgovor zadacima igrača sa klupe koji će imati šansu izboriti se za svoj status.

Fanatična borbenost

Fanatična borbenost je osnova koju je najavio Čolina, a protiv uvijek takvih Grka sigurno ne mogu ni jače selekcije. „Zmajevi“ su trenutno nepoznanica sami sebi, ali ujedno je ovo i prava prilika za nove snage da dokažu kako zaslužuju poziciju u kojoj su se našli.

Selektor Toni Čolina i pomoćni trener Mario Blažević će računati na sljedeće igrače: Marko Davidović, Dragan Šoljić, Stjepan Jozinović, Admir Ahmetašević, Nebojša Bojić, Adi Mehmedćehajić, Alen Ovčina, Marin Vegar, Edin Klis, Mirko Herceg, Marko Lukić, Dino Hamidović, Damir Kadrić, Milan Vukšić, Nikola Jeremić, Ibrahim Haseljić, Luka Perić, Elmir Građan, Amir Muhović, Benjamin Burić.

Revanš je na rasporedu 19. marta (20 sati) u tuzlanskom Mejdanu. Bolji u ovom dvomeču će igrati sa Crnom Gorom u aprilskom baražu za SP.

I Grci oslabljeni

Selektor Grčke George Zaravina je također morao mijenjati sastav radi povreda, a poseban problem mu je izostanak iskusnog srednjeg beka AEK-a, Tasosa Papadinoziua.

Naknadni poziv je morao poslati i golmanu italijanskog Presana, Nikosu Loizosu koji četiri godine nije igrao za A tim.

– Sretan sam što sam opet tu. Utakmica sa BiH za nas je finale i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo – poručio je Loizos, prenosi Avaz

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BH reprezentativcima uručena vrijedna sportska oprema uoči Evropskog prvenstva za košarkaše u kolicima

Ministar Magoda uručio bh. reprezentativcima vrijednu sportsku opremu uoči...

Porodica Hotić: Otac i dva sina košarkaški čarobnjaci

Rođena i košarkaška braća Arfan i Selman Hotić koji...

Lana Pudar večeras pliva za novu medalju, opet najmlađa od osam takmičarki

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, večeras će u Beogradu...

Novi uspjeh Amela Tuke: U Madridu istrčao svoj najbolji rezultat ove sezone na 800 metara

Tuka je prethodni ovosezonski rekord ostvario prošlog mjeseca na...