Olga (27) tijelom zaštitila bebu od eksplozije, zadobila teške povrede: Krv je počela teći, nisam mogla razumjeti

/

Olga, 27-godišnja Ukrajinka koja je teško ranjena dok je tijelom skrivala svoju bebu od gelera u Kijevu, prisjetila se šoka kada je vidjela krv kako joj prekriva dijete nakon udara projektila koji je razbio staklo u sobe.

– Bila sam ranjena u glavu, i krv je počela da teče. I sve je otišlo na bebu – rekla je Olga.

Novinari Reutersa su razgovarali s Olgom dok je sjedila na krevetu u dječijoj bolnici Okmatdit gdje je bila na liječenju.

– Nisam mogla razumjeti, mislila sam da je to njena krv – rekla je.

Fotografije Olge, njene glave zavijene i gornjeg dijela tijela prekrivenog posjekotinama dok drži svoju bebu Viktoriju, pojavile su se naširoko na društvenim mrežama, na slici koja prikazuje težak danak koji plaćaju civili u invaziji Rusije na Ukrajinu.

Dok je Viktorijin otac Dmitro uzeo devojčicu, Olga je rekla da je počela da vrišti da joj je kćerka posječena.

– Olga, to je tvoja krv, nije njena – prisjeća se Dmitro da joj je odgovorio.

Ukrajinske vlasti kažu da je najmanje 60 civila ubijeno u Kijevu otkako je Rusija 24. februara pokrenula, kako kaže, “specijalnu vojnu operaciju”, nekoliko u raketnim napadima na stambene zgrade.

Zaštitila bebu
FOTO: REUTERS

Olga, koja nije željela otkriti prezime, rekla je da se probudila da nahrani bebu staru 6 sedmica i da ju je već pokrila dekom kako bi se zagrijala kada je došlo do raketnog udara.

– I to je ono što je održalo bebu u životu. Samo sam je na vrijeme pokrio. A onda je Dmitro skočio i pokrio nas – rekla je Olga.

Olga se liječi od više posjekotina po glavi i tijelu, ali beba je ostala neozlijeđena osim ogrebotine i nekoliko modrica.

– Ne preostaje nam ništa drugo nego da ostanemo pozitivni, samo da vjerujemo da je to najgora, najstrašnija stvar koja nam se mogla dogoditi u životu – dodao je Dmitro, kojeg je probudio zvuk razbijenog stakla, piše Avaz. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...

Evo liste: Koje zemlje su najbogatije u Evropi

Objavljeni su podaci o bogatstvu stanovnika država Evropske unije Luksemburg...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...

UN: Domaćinstva u svijetu dnevno bace milijardu obroka

Domaćinstva u svijetu su tokom 2022. godine bespotrebno dnevno...