Službenici kriminalističke policije provode istragu na rasvjetljavanju okolnosti nastupanja smrti lica B.A. iz Zenice

/

Dana 19.03.2022. godine, u 16,25 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici, da je u ulici Poglavnica, u porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, B.A., rođene 1966. godine, iz Zenice.

Odmah nakon zaprimljene dojave na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je potvrdila tačnost prijave, te obezbijedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Po nalogu dežurnog tužioca, tijelo smrtno stradale je prevezeno u JKP “Komemorativni centar” d.o.o. Tuzla, radi vršenja obdukcije, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica. Obdukcijom, koja je izvršena tokom jučerašnjeg dana, je utvrđeno da je smrt lica nastupila nasilnim putem, usljed iskrvavljenja uzrokovanog povredom na vratu.

Od strane službenika Sektora kriminalističke policije, a u skladu sa nalozima i uputama  dežurnog kantonalnog tužioca koji sve vrijeme direktno nadzire i usmjerava radnje koje se poduzimaju, se nastavljaju aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ministar Čajić i načelnik Huskić otvorili 16. sajam meda, pekmeza, voćnih delicija, eko bilja i etno stvaralaštva

Udruženje pčelara "Pčela" Tešanj i Udruženje žena "Ruka" Kalošević...

Pojačan inspekcijski nadzor u ustanovama, kuhinjama i drugim objektima u kojima se vrši ishrana učenika

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava sva pravna i...

Isplaćeni poticaji za poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima i staklenicima te zasnivanje zasada koštičavog, jabučastog i jezgrastog voća

Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona obezbijedilo je sredstva te danas,...