Opća bolnica Tešanj uz pomoć dobrih ljudi obnavlja bolničke odjele

/

Sinoć su menadžment i uposlenici Opće bolnice Tešanj organizovali prijem za donatore i prijatelje ove ustanove koji su godinama pomagali rad i funkcionisanje iste kroz donacije neophodne medicinske opreme kao i namještaja za bolničke odjele.

Načelnica ginekologije, dr. Larisa Mešić-Đogić, specijalista ginekologije i akušerstva istakla je ovom prilikom da je u toku obnova porodilišta u kojoj su učestvovale žene privrednice, te da je ista u završnoj fazi.

“Moja želja je bila da se novi životi rađaju na dostojanstven način, te da se svaka porodilja osjeća prijatno i lijepo na porodilištu, jer je to poseban trenutak za svaku ženu. Takođe pored obnovljenog porodilišta, planiramo realizovati još projekata o kojima će javnost biti uskoro obavještena. Radi se o projektima čija je vrijednost preko 200.000,00 KM.” – kazala je za ZOS radio dr. Larisa Mešić-Đogić.

“U prethodnom periodu privrednici općine Tešanj i Doboj Jug su također svojim donacijama kupili urološku opremu za Opću bolnicu Tešanj” – pojašnjava za ZOS radio Zahid Kurbašić, spec. urologije te ističe da zahvalnost ide i donatorima koji su kupili defibrilator za potrebe ove ustanove.

Direktor Opće bolnice Tešanj je također iskoristio priliku da se obrati prisutnima i zahvali za dugogodišnju podršku, koja se nesebično daje bolnici, te je kazao da će u narednom periodu biti još ovakvih događaja kako bi se iskazala zahvalnost svakom pojedincu ili kompaniji koji su učestvovali u donacijama prema bolnici.

“Zahvaljujući privrednicima općine Tešanj, ali i dobrim ljudima, naša bolnica može biti ponosna na medicinsku opremu koju ima. Plan je u bližoj budućnosti da se kupi još medicinske opreme, a o svemu ćete biti blagovremeno obavješteni”. – zaključio je ovom prilikom dr.Bedak.

Povezani postovi

Firma BELIF prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Firme STAR-S – Zlatarna Dar i Nekretnine Star-S Tešanj prijatelji Mješovite srednje škole

Aktivnosti na provođenju projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...

U Tešnju stranke Trojke kao “rogovi u vreći”

Dok na nivou Federacije BiH i države BiH, stranke...