Evo zašto stjuardese odmjeravaju putnike od glave do pete pri ulasku u avion

/

Vjerojatno ste primijetili kada putujete avionom da vas stjuardese, osim što ljubazno pozdrave na ulazu u avion, i odmjere od glave do pete. Ta pomalo neobična praksa zapravo ima važnu ulogu.

Stjuardesa Kat Kamalani objasnila je na svom TikToku zbog čega to radi osoblje aviona.

Naime, kada vas stjuardesa na ulasku u avion odmjeri, ona zapravo traži putnike koji bi, ako zatreba, mogli pomoći u različitim situacijama koje se mogu dogoditi tijekom leta.

@katkamalani

You would never guess the last part… #secretsrevealed #traveler #momsontiktok #flightcrew #travelhacks

♬ Sunny Day – Ted Fresco

“Kad uđete u avion i ugledate naša sretna, nasmijana lica, mi vas zapravo odmjeravamo i pokušavamo uočiti takozvane ABP osobe (able-bodied people) ili fizički sposobne ljude. Dok hodaju gore-dolje prolazima i provjeravaju ili poslužuju putnike, stjuardese također usput traže ABP osobe koje će im pomoći ako, ne daj Bože, zatreba”, rekla je Kamalani, a njezin video skupio je gotovo preko tri miliona pregleda.

Kraticom ABP najčešće se označavaju vojnici, piloti, vatrogasci, policajci i liječnici, to jest djelatnici onih službi koje su najkorisnije u hitnim medicinskim situacijama ili u situacijama kad treba spriječiti nesreću.

Mnoge je zanimalo kako osoblje samo na temelju pogleda može znati čime se netko bavi.

“O, znamo, pogotovo ako je riječ o profesiji koja zahtijeva fizičku spremu”, odgovorila je stjuardesa i dodala kako im se doktori često već na početku leta i sami predstave i ponude se za pomoć tijekom leta ako bude potrebna. Dodala je i da, osim fizički sposobnih osoba, pogledom traže i znakove otmice ili trgovine ljudima, prenosi Klix

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...

Probudili ste se umorni? Ove namirnice napunit će vas energijom

Loše ste spavali? Stručnjaci se slažu da bi san...