Faruk Hadžić: Zakoni o porezu na dohodak i doprinosima FBiH skinuti s dnevnog reda sjednice Parlamenta FBiH

/

Zakoni o porezu na dohodak i doprinosima FBiH, ipak su danas skinuti sa dnevnog reda sjednice Parlamenta FBiH
Iako u navedenim zakonima ima dobrih stavki, pojedine odredbe ovih zakona će dovesti u još teži položaj radnike koji rade povremene aktivnosti (Ugovori o djelu), freelancere i obrtnike.
U ovom trenutku, ovo je možda i najbolje rješenje, da se ovi zakoni povuku u ovoj formi i ponudi bolje rješenje, prije svega koje će uvažiti trenutnu situaciju u državi zbog visokog nivoa inflacije. Povećanje poreskog opterećenja za bilo koju kategoriju radnika, poput freelancera i radnika u povremenim aktivnostima, u ovom vremenu nije mudro i ekonomski opravdano.
Progresivni dio struke će, kroz jače zagovaračke aktivnosti, u narednom periodu ukazati na značaj unapređenja ovih zakona, kako bi dobili pravu reformu poreskog sistema u FBiH, koja će biti u funkciji razvoja, a ne stagnacije ekonomije u BiH, napisao je na svojoj Facebook stranici ekonomski analitičar Faruk Hadžić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...