Faruk Hadžić: Zakoni o porezu na dohodak i doprinosima FBiH skinuti s dnevnog reda sjednice Parlamenta FBiH

/

Zakoni o porezu na dohodak i doprinosima FBiH, ipak su danas skinuti sa dnevnog reda sjednice Parlamenta FBiH
Iako u navedenim zakonima ima dobrih stavki, pojedine odredbe ovih zakona će dovesti u još teži položaj radnike koji rade povremene aktivnosti (Ugovori o djelu), freelancere i obrtnike.
U ovom trenutku, ovo je možda i najbolje rješenje, da se ovi zakoni povuku u ovoj formi i ponudi bolje rješenje, prije svega koje će uvažiti trenutnu situaciju u državi zbog visokog nivoa inflacije. Povećanje poreskog opterećenja za bilo koju kategoriju radnika, poput freelancera i radnika u povremenim aktivnostima, u ovom vremenu nije mudro i ekonomski opravdano.
Progresivni dio struke će, kroz jače zagovaračke aktivnosti, u narednom periodu ukazati na značaj unapređenja ovih zakona, kako bi dobili pravu reformu poreskog sistema u FBiH, koja će biti u funkciji razvoja, a ne stagnacije ekonomije u BiH, napisao je na svojoj Facebook stranici ekonomski analitičar Faruk Hadžić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Ramo Isak: Političarima najviše odgovara priča o ratu, pozivam građane da ostanu razumni!

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak za N1 je...

Potraga sa rudarom Asimom Šehanovićem ušla u četvrti dan

U toku je četvrti dan potrage za rudarom Asimom Šehanovićem,...

Građani BiH će do kraja godine imati digitalne novčanike

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...

Snižena cijena peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u Republici Srpskoj znatno...