Anja Crevar i Lana Pudar obilježile Međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju”

/

Proteklog vikenda u Sarajevu na Olimpijskom bazenu Otoka održan je XIX Međunarodni plivački miting Sarajevu s ljubavlju 2022.

Tokom dva dana, na ovom FINA certificiranom mitingu, učestvovalo je preko 400 plivačica i plivača koji su došli iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine. Takmičari 34 kluba pomjerili su granice svojih najvećih dostignuća, a mladi iz Velenja, Ljubljane, Maribora, Kotora, Prištine, Budve, Herceg Novog, Trebinja, Pančeva, Banja Luke, Mostara, Tuzle i Sarajeva imali su priliku i za nova prijateljstva, piše Avaz

Najuspješnija takmičarka u ženskoj konkurenciji bila je Anja Crevar (Dinamo Pančevo), a u muškoj Miloš Milenković (Budva Crna Gora). Reprezentativka BIH Lana Pudar bila je najbolja takmičarka u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji, a postavila je i dva nova državna rekorda BiH u juniorskoj konkurenciji u disciplinama 50 i 100 m slobodno. Najuspješniji u svojim kategorijama bili su: mlađi juniori-Kenan Dračić (Zmaj Alpam Tuzla), kadeti Martin Ćirković (Dinamo Pančevo), Sami Burazerović (Sharks), mlađe juniorke Naya Hana Jukić (Veljenje), kadetkinje Zerina Vrabac (Zmaj Alpam Tuzla) i kadetkinje Stanislava Petrović (Budva). Sami Burazerović oborio je tri državna rekorda u kategoriji mlađih kadeta i to u disciplinama 50 m leđno, 100 m leđno i 50m delfin.

Uspješan organizator bio je najstariji sarajevski klub PK Bosna, a miting je održan pod pokroviteljstvom Gradske uprave Sarajevo, čija je dogradonačelnica Anja Margetić svečano otvorila ovo prestižno takmičenje.

Inače, ovo FINA certificirano plivačko takmičenje održava se povodom 6.aprila, Dana grada Sarajeva.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...

Nogometni savez BiH odlučio: Od sljedeće godine velike promjene u bh. fudbalu!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine donio je odluku o...

Đoković gradi kuću u BiH

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nedavno je svom...