Anja Crevar i Lana Pudar obilježile Međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju”

Datum:

Proteklog vikenda u Sarajevu na Olimpijskom bazenu Otoka održan je XIX Međunarodni plivački miting Sarajevu s ljubavlju 2022.

Tokom dva dana, na ovom FINA certificiranom mitingu, učestvovalo je preko 400 plivačica i plivača koji su došli iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine. Takmičari 34 kluba pomjerili su granice svojih najvećih dostignuća, a mladi iz Velenja, Ljubljane, Maribora, Kotora, Prištine, Budve, Herceg Novog, Trebinja, Pančeva, Banja Luke, Mostara, Tuzle i Sarajeva imali su priliku i za nova prijateljstva, piše Avaz

Najuspješnija takmičarka u ženskoj konkurenciji bila je Anja Crevar (Dinamo Pančevo), a u muškoj Miloš Milenković (Budva Crna Gora). Reprezentativka BIH Lana Pudar bila je najbolja takmičarka u apsolutnoj i juniorskoj kategoriji, a postavila je i dva nova državna rekorda BiH u juniorskoj konkurenciji u disciplinama 50 i 100 m slobodno. Najuspješniji u svojim kategorijama bili su: mlađi juniori-Kenan Dračić (Zmaj Alpam Tuzla), kadeti Martin Ćirković (Dinamo Pančevo), Sami Burazerović (Sharks), mlađe juniorke Naya Hana Jukić (Veljenje), kadetkinje Zerina Vrabac (Zmaj Alpam Tuzla) i kadetkinje Stanislava Petrović (Budva). Sami Burazerović oborio je tri državna rekorda u kategoriji mlađih kadeta i to u disciplinama 50 m leđno, 100 m leđno i 50m delfin.

Uspješan organizator bio je najstariji sarajevski klub PK Bosna, a miting je održan pod pokroviteljstvom Gradske uprave Sarajevo, čija je dogradonačelnica Anja Margetić svečano otvorila ovo prestižno takmičenje.

Inače, ovo FINA certificirano plivačko takmičenje održava se povodom 6.aprila, Dana grada Sarajeva.

Povezani postovi
Related

Taekwondo klub akademija Tešanj s takmičenja u Sarajevu donijela brojne medalje

Taekwondo klub akademija Tešanj jučer je zajedno sa svojim...

Tešanj: Rijad Rošić dobio poziv za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Turskoj

Rijad Rošić član karate kluba "Unija" iz Tešnja koji...

Tešnjak Omer Mehmedović osvojio srebrenu medalju na Svjetskom turniru

Ovog vikenda se u Sloveniji održava Svjetski bodovno rangirani...

Takmičari Karate kluba “Tešanj” u Banja Luci osvojili 27 medalja

19.Banja Luka Open turnir u tehničkoj organizaciji K.K. "ŠESNAESTA"...