Prijedlog došao na Vladu, ali skinut s dnevnog reda: Za službena vozila umjesto 30 limit 50 hiljada KM

Datum:

Federalno ministarstvo prostornog uređenja na čijem je čelu Josip Martić (HDZ) podnijelo je inicijativu, kako saznaje Faktor, za izmjenu i dopunu Uredbe o uvjetima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije Bosne i Hercegovine da kod kupovine automobila iz srednje niže klase limit bude 50 hiljada KM. Do sada je taj limit iznosio 30 hiljada KM.

Kao razlozi se navode “poremećaji na tržištu koje prati enorman rast cijena u svim segmentima djelovanja do kojih je došlo posljednjih nekoliko godina, a što je utjecalo na poskupljenje putničkih automobila”.

– Uredbom o izmjeni i dopuni Uredbe, a na osnovu inicijative Federalnog ministarstva prostornog uređenja, mijenja se odredba da niža srednja klasa obuhvata putničke automobile sa maloprodajnom cijenom do 50 hiljada KM, uključujući dodatnu opremu. Isto tako na osnovu podnesene inicijative, predlaže se da se kao donacija može primiti putnički automobil neovisno o njegovoj vrijednosti i klasi, te se isti uvodi kao novi stav u Uredbi o izmjeni i dopuni Uredbe – stoji u obrazloženju.

Ministarstvo je ovaj prijedlog poslalo na današnju sjednicu Vlade, ali kako saznajemo ona je skinuta sa dnevnog reda i vraćena Ministarstvu na doradu.

Povezani postovi
Related

Tužilaštvo BiH i SIPA zaprimili i evidentirali 27 prijava građana povezanih sa izbornim procesom

Postupajući u dežurama određenim za dan Općih izbora u...

Svaki šesti stanovnik BiH ima minus na računu

Stručnjaci tvrde da se prekoračenje na računima sve češće...

Pet vanjskopolitičkih prioriteta za novi saziv Predsjedništva BiH

Na osnovu aktuelne političke situacije, međunarodne pozicije Bosne i...

Šta je Schmidt nametnuo: Kako je deblokirao Federaciju i da li je izašao u susret HDZ-u

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt sinoć,...