Prijedlog došao na Vladu, ali skinut s dnevnog reda: Za službena vozila umjesto 30 limit 50 hiljada KM

/

Federalno ministarstvo prostornog uređenja na čijem je čelu Josip Martić (HDZ) podnijelo je inicijativu, kako saznaje Faktor, za izmjenu i dopunu Uredbe o uvjetima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije Bosne i Hercegovine da kod kupovine automobila iz srednje niže klase limit bude 50 hiljada KM. Do sada je taj limit iznosio 30 hiljada KM.

Kao razlozi se navode “poremećaji na tržištu koje prati enorman rast cijena u svim segmentima djelovanja do kojih je došlo posljednjih nekoliko godina, a što je utjecalo na poskupljenje putničkih automobila”.

– Uredbom o izmjeni i dopuni Uredbe, a na osnovu inicijative Federalnog ministarstva prostornog uređenja, mijenja se odredba da niža srednja klasa obuhvata putničke automobile sa maloprodajnom cijenom do 50 hiljada KM, uključujući dodatnu opremu. Isto tako na osnovu podnesene inicijative, predlaže se da se kao donacija može primiti putnički automobil neovisno o njegovoj vrijednosti i klasi, te se isti uvodi kao novi stav u Uredbi o izmjeni i dopuni Uredbe – stoji u obrazloženju.

Ministarstvo je ovaj prijedlog poslalo na današnju sjednicu Vlade, ali kako saznajemo ona je skinuta sa dnevnog reda i vraćena Ministarstvu na doradu.

Povezani postovi

Vjernici iz BiH na hadž kreću 12. juna: Jednu od pet islamskih dužnosti obavit će 2.200 osoba

Buduće hadžije iz Bosne i Hercegovine, na put ka...

Policija se “naoružava” čitačima kartica: Kazne će se plaćati na licu mjesta

Policija Republike Srpske uskoro će dobiti POS terminale putem...

“Krimolovci” u maju zaprimili 423 poziva od kojih je 57 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Bh. meteorolozi: Očekuje nas svježije ljeto u odnosu na prošlu godinu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je sezonsku prognozu vremena za...