Kompanija Hifa-Oil d.o.o. Tešanj potpisala ugovor o ekskluzivnom zastupništvu sa kompanijom LONGI Ltd. Xi'an, Shaanxi, China

Datum:

Kompanija Hifa-Oil d.o.o. Tešanj potpisala je ugovor o ekskluzivnom zastupništvu sa kompanijom LONGI Ltd. Xi'an, Shaanxi, China o distribuciji LONGI solarnih panela za Europu. Ovim je kompanija Hifa-Oil postala ovlašteni distributer LONGI Ltd panela.

Sektor Euro Solar u okviru kompanije Hifa-Oil, kao lider u distribuciji opreme za izgradnju fotonaponskih elektrana, ima potpisane ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijama koje imaju dugogodišnje iskustvo u projektovanju, izgradnji i održavanju fotonaponskih elektrana. Na osnovu spomenutih saradnji Euro Solar svojim klijentima nudi kompletnu uslugu „KLJUČ U RUKE“ po pitanju izgradnje fotonaponskih elektrana. To su kompanije:

  1. VALTER ELEKTRO d.o.o. Sarajevo
  2. EXCELLENT d.o.o. Sarajevo

koje iza sebe imaju 30-godišnje iskustvo u segmentu elektroenergetike, kako u BiH tako i regionu.

Vidljivo je da domaće kompanije mogu da naprave velike iskorake u bilo kojem segmentu privrede Bosne i Hercegovine. Sve veći broj investitora se odlučuje za izgradnju fotonaponskih elektrana na svojim objektima jer to danas predstavlja veliku investiciju. Također, veliki broj investitora se odlučuje za izgradnju fotonaponskih elektrana kao vid profita od prodaje električne energije ili kao vid zarade gdje se iz vlastitog izvora proizvodi električna energija i troši za vlastite potrebe kroz minimalno 25 godina, umjesto kupovine iste od strane Elektroprivrede za isti vremenski period. Periodi otplate ovakvih investicija su 5 – 7 godina.

Kompanija LONGI se odlučila na potpisivanje ugovora sa kompanijom Hifa-Oil i pokretanje novog sektora u sklopu Hifa-Oil d.o.o. u julu 2021. godine. Strategija LONGI Ltd. jeste da imaju pouzdanog partnera na području Europe koji posjeduje kako velika skladišta za opremu za solarne elektrane, tako i finansijski stabilnu i odgovornu kompaniju.

LONGI fotonaponski paneli su se pokazali kao izuzetno kvalitetna i među top 5 svjetskih kompanija proizvođača fotonaponskih panela sa velikim stepenom efikasnosti kao i vijekom trajanja. Garancija LONGI fotonaponskih panela je 25 godina na efikanost panela i 12 godina na proizvod fotonaponskog panela.

Ističemo, kompanija Hifa-Oil d.o.o., osim LONGI-ja ima poslovnu saradnju sa najvećim proizvođačima opreme za fotonaponske elektrane kao što su: HUAWEI i SMA, dva najveća proizvođača solarnih invertera na svijetu, kako za velike fotonaponske sisteme, tako i za male sisteme – domaćinstva. Kompanija Hifa-Oil d.o.o unutar Grupacije preko svojih sestrinskih firmi, Euro-Metali d.o.o. i Euro-Roal d.o.o. je oformila proizvodnju konstrukcija za fotonaponske elektrane konstrukcija za zemlju, ali i za konstrukcije za fotonaponske elektrane na krovovima.

Hifa-Oil x Euro Solar – Nova energija koja pokreće!

Povezani postovi
Related

Nešto novo za mlade na području općine Tešanj i u Jelahu

U toku je upis novih članova u plesnu školu...

TC MADI donosi odlične akcije ovog vikenda

Da li ste spremili spisak za kupovinu? Novi katalog...

Nova vikend akcija MEGA diskonta donosi odlične akcije

Da li ste spremili spisak za kupovinu? Nova vikend...

Nova kataloška akcija AS Maloprodaja donosi prilike za uštedu

Da li ste spremili spisak za kupovinu? Nova kataloška...