Uznemirujuće – Objavljen snimak ubistva migranta u Bihaću

Datum:

Na društvenim mrežama objavljen je snimak jučerašnjeg ubistva u centru Bihaća nakon međusobnog sukoba migranata.

– Sukob dvije grupe migranata dogodio se jučer oko 18 sati, u Gradskoj aleji – nedaleko od stadiona Nogometnog kluba Jedinstvo. Dežurni policijski timovi na mjestu događaja zatekli su dvije teško povrijeđene osobe, od kojih je jedna odmah podlegla težini nanesenih povreda. Drugoj osobi je pružena pomoć, te ga je ekipa Hitne pomoći zbog ozbiljnosti povreda prevezla u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” – izjavio je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Dodao je kako je u slučaj odmah uključen Sektor kriminalističke policije, kao i da je o svemu obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Unsko –sanskog kantona.

Prema prvim policijskim saznanjima, u Gradskoj aleji sukobile su se dvije veće grupe migranata, dok je jedan od učesnika fizičkog sukoba, upotrijebio i vatreno oružje. Poginuli i teško povrijeđeni su najvjerovatnije državljani Pakistana, iako je opsežna istraga o svim okolnostima i učesnicima ovog događaja još u toku.

U intenzivnu potragu za počiniocima ovog teškog krivičnog djela u centru Bihaća, osim pripadnika Sektora kriminalističke policije, uključena je i Jedinica za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK, prenosi Faktor. 

Povezani postovi
Related

Osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva supruge

Pedeset trogodišnjeg Ranka Miljanovića iz Zvornika Vrhovni sud bh. entiteta...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

U Mostaru dan žalosti i posljednji ispraćaj tragično stradalih u saobraćajnoj nesreći

U Mostaru je danas dan žalosti i posljednji ispraćaj...

Teslić: Iz vatrenog oružja pucao u pneumatike putničkih automobila

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 24.09.2022. godine lišili su...