Ukrajina tvrdi da je od početka rata ubijeno 20.900 ruskih vojnika

/

Ukrajinska vojska objavila je u srijedu da je od početka napada Rusije na Ukrajinu ubijeno oko 20.900 ruskih vojnika, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopštenju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine navodi se da su do sada uništili 171 ruski avion, 150 helikoptera, 815 tenkova, 2.087 oklopnih vozila, 391 artiljerijski sistem i osam čamaca.

Ruske snage su takođe izgubile 136 raketnih sistema, 1.504 vozila, 76 cisterni, 67 protivvazdušnih sistema i 165 bespilotnih letjelica, navodi se u saopštenju.

Rat Rusije i Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu, doveo do finansijskih sankcija Moskvi i podstakao egzodus globalnih firmi iz Rusije.

Najmanje 2.104 civila su ubijena, a 2.862 ranjena u Ukrajini od početka rata, govore procjene Ujedinjenih nacija, pri čemu se strahuje da su stvarne brojke mnogo veće. Više od 4,9 miliona Ukrajinaca pobjeglo je u druge zemlje, a više od sedam miliona interno je raseljenih, saopštila je agencija UN-a za izbjeglice.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...

Evo liste: Koje zemlje su najbogatije u Evropi

Objavljeni su podaci o bogatstvu stanovnika država Evropske unije Luksemburg...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...

UN: Domaćinstva u svijetu dnevno bace milijardu obroka

Domaćinstva u svijetu su tokom 2022. godine bespotrebno dnevno...