Prijedlog za iftar: Za hadžijski iftar napravite hadžijski ćevap

/

Jedno od svakako nezaobilaznih tradicionalnih jela u bosanskoj kuhinji je hadžijski ćevap, za koji se u narodu veli da se priprema za “hadžijski ćevap”

Počastite danas sebe i svoje najbliže hadžijskim iftarom – u nastavku teksta vam donosimo recept.

Potrebno za pet porcija:

500gr telećeg ili junećeg mesa

2 veća krompira

200gr graška

2 mrkve

1 veća glavica crnog luka

2 čehna bijelog luka (a i ne mora)

2 svježe paprike

5 lista pek papira, ako nije gotov izrezan, režite ga na dijelove porcije otprilike 40-ak cm

kašikica curriya, pola kašikice cimeta ,vegeta, so, 2 supene kašike paradajz pirea, mala kašikica crvene paprike..

Priprema

Sve gornje sastojke sastaviti u tavu s malo ulja, dinstati, dodati začine, prekriti vodom i pustiti da se napola skuha.

Puniti pek papir poluskuhanom smjesom, motajući kao bošču, kao bombon zatim vezati koncem, pazeći da se ne otvori ili procuri.

Gotove bošče redati u tepsiju u kojoj je dopola vode, na taj način ce se ćevap dokuhavati/peći još pola sata.

Servis je na ravnom tanjiru u pek papiru.

Izvor: Radiosarajevo.ba

spot_img

Povezani postovi

Osvježite ćilime za 15 minuta uz ovaj jednostavan sastojak

Ćilimi s vremenom poprimaju neugodan miris, naročito ako su...

Pet najboljih protuupalnih namirnica koje smanjuju nadutost, prema nutricionistima

Nadutost i probavne tegobe česti su problemi koji mogu...

Top savjeti: Kako isfenirati kosu kod kuće u 5 jednostavnih koraka

Feniranje je nažalost jedan od onih kućnih beauty tretmana...

Život uspješne Bosanke Đemile Talić Gabriel: Najveći mi je uspjeh biti divna majka, iz poraza najbolje učim

Đemila Talić-Gabriel, jedna od najistaknutijih članica bh. zajednice u...