Evropska unija odlučila: Kreće embargo na uvoz ruske nafte, Sberbanka isključena iz SWIFT-a

/

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen objavila je novi, šesti paket sankcija koji će uključivati i postepno uvođenje embarga na rusku naftu.

Novi šesti paket sankcija Evropske unije za Rusiju će uključivati sankcije za visokorangirane oficire i vojnike koji su počinili ratne zločine u Buči.

Sberbanka, najveća ruska banka će biti isključena iz Swift sistema, a osim Sberbanke iz Swifta će biti isključene još dvije velike ruske banke. Uvedena je blokada i za tri ruske državne medijske kuće da emitiraju svoje programe u EU.Što se tiče embarga na uvoz ruske nafte on će se prema šestom paketu sankcija uvoditi u fazama. Državama Evropske unije će se dati šest mjeseci da se riješe ovisnosti o ruskoj nafti. Kako BBC javlja Mađarska i Slovačka će biti izuzete iz plana zbog prevelike ovisnosti.

Ovaj paket će i zadržavati velika ulaganja kako u ukrajinsku pobjedu u ratu tako i u oporavak ukrajinske privrede, piše Klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...

Švicarska je pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

Švicarska je pobjednik 68. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje...