Značajan rast željezničkog putničkog prijevoza

/

Federalni zavod za statistiku saopćio je da je u unutarnjem željezničkom putničkom prijevozu u periodu prvog do trećeg mjeseca 2022. godine prevezeno ukupno 70.161 putnika i ostvareno 4.000.000 putničkih kilometara.

To je, u odnosu na isti period prošle godine, više za 197,5 posto prevezenih putnika, a ostvareni putnički kilometri veći su za 96,1 posto.

U istom periodu je u željezničkom teretnom prijevozu prevezeno 1.773.134 tona robe, a ostvareno je 171.798.677 tonskih kilometara, što je u odnosu na prva tri mjeseca 2021. godine manje za četiri posto tona prevezene robe, kao i 9,5 posto manje tonskih kilometara.

Od toga, u unutrašnjem teretnom prijevozu prevezeno je manje za 3,2 posto tona robe, a ostvareni tonski kilometri veći su za pet posto u odnosu na isti period 2021. godine.

U međunarodnom teretnom prijevozu prevezeno je manje za 6,3 posto tona robe, a ostvareni tonski kilometri manji su za 15,5 posto u odnosu na isti period 2021. godine, saopćio je FZS.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sezonska groznica u Neumu: Za vikend se očekuju 100% popunjeni kapaciteti

Davor Krešić, potpredsjednik Udruge hotelijera Općine Neum, gostovao je...

Hadžije iz BiH obavile sve obrede, danas prve grupe idu za Medinu

Hadžije i hadžinice iz Bosne i Hercegovine obavile su...

Za sutra izdato crveno upozorenje zbog visokih temperatura

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za sutra crveno upozorenje...

SAS uspostavio novu avioliniju: Kopenhagen – Sarajevo direktnom linijom za 100 eura

Novi aviolinija između Kopenhagena i  Sarajeva, koju pokreće kompanija Scandinavian...