Muškarac iz Njemačke pronašao 150.000 eura u kuhinjskim ormarićima koje je kupio na eBayu

/

Thomas Heller iz Bitterfielda u Njemačkoj kupio je polovne kuhinjske ormariće s eBaya i ostao je šokiran kada je otkrio 150.000 eura skriveno u jednom od dijelova.

Heller je kupio ormariće s imanja jednog starijeg para na aukcijskoj lokaciji i čak je mogao pregovarati o cijeni od 300 do 240 eura. Nakon što je sklopio svoju nagodbu, 50-godišnjak je ostao šokiran kada je otkrio dvije kutije s gotovinom skrivene u jednom od ormarića.

Unutar kutija Heller je otkrio tajnu zalihu gotovine u ukupnom iznosu od 150.000 eura, koja je naizgled stavljena tamo i zaboravljena.

Heller, koji je generalni direktor projekta socijalnog stanovanja, rekao je za lokalne vijesti: “Jedna koverta je bila otvorena i puno novčanica od 100 eura je ‘gledalo u mene’.”

Međutim, umjesto da pokuša da neočekivano zaradi, pošteni kupac je otišao u obližnju policijsku stanicu da preda novac.

“Otvorili su drugi, zaključani ormar pred mojim očima. U kovertama su bile veće novčanice. Dvjesto, petsto”, ispričao je.

Zadivljena količinom novca i poštenjem čovjeka, policija je slučaj dostavila okružnom sudu i započela istragu kako bi pronašla prvobitnog vlasnika kuhinje, prenosi Klix.ba

Glasnogovornica policije Astrid Kuchta rekla je: “Kuhinja je došla nakon likvidacije domaćinstva starijeg para iz Hallea.”

Istraga je otkrila da je novac pripadao 91-godišnjoj ženi iz grada Hallea, koja je boravila u domu za penzionere nakon što joj je suprug preminuo.

Kuchta je rekao da je kupac kuhinju kupio od pružaoca usluga koji ju je prodao u ime prethodnog vlasnika i dodao: “Dvije kutije s novcem su bile dobro skrivene u dijelovima namještaja koji su bili teško vidljivi.”

Povezani postovi

Ideja za iftar: Napravite starinsko jelo, pitu od krompira i sira

Kada biste pitali Bugare što je patatnik, pod pretpostavkom...

Kako prepoznati nuspojave lijeka i kad reagovati?

Iako brojni ljudi uzimaju lijekove na recept, ali i...

Žestoka borba za opstanak se vodi na Fejsbuk glasanju, a samo od vas zavisi koga gledamo u sledećem krugu

Iza nas je još jedna neverovatna epizoda emisije „Nikad nije...

Određen iznos sadekatul-fitra i nisaba za ramazan

Vijeće muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini odlučilo...