Muškarac iz Njemačke pronašao 150.000 eura u kuhinjskim ormarićima koje je kupio na eBayu

/

Thomas Heller iz Bitterfielda u Njemačkoj kupio je polovne kuhinjske ormariće s eBaya i ostao je šokiran kada je otkrio 150.000 eura skriveno u jednom od dijelova.

Heller je kupio ormariće s imanja jednog starijeg para na aukcijskoj lokaciji i čak je mogao pregovarati o cijeni od 300 do 240 eura. Nakon što je sklopio svoju nagodbu, 50-godišnjak je ostao šokiran kada je otkrio dvije kutije s gotovinom skrivene u jednom od ormarića.

Unutar kutija Heller je otkrio tajnu zalihu gotovine u ukupnom iznosu od 150.000 eura, koja je naizgled stavljena tamo i zaboravljena.

Heller, koji je generalni direktor projekta socijalnog stanovanja, rekao je za lokalne vijesti: “Jedna koverta je bila otvorena i puno novčanica od 100 eura je ‘gledalo u mene’.”

Međutim, umjesto da pokuša da neočekivano zaradi, pošteni kupac je otišao u obližnju policijsku stanicu da preda novac.

“Otvorili su drugi, zaključani ormar pred mojim očima. U kovertama su bile veće novčanice. Dvjesto, petsto”, ispričao je.

Zadivljena količinom novca i poštenjem čovjeka, policija je slučaj dostavila okružnom sudu i započela istragu kako bi pronašla prvobitnog vlasnika kuhinje, prenosi Klix.ba

Glasnogovornica policije Astrid Kuchta rekla je: “Kuhinja je došla nakon likvidacije domaćinstva starijeg para iz Hallea.”

Istraga je otkrila da je novac pripadao 91-godišnjoj ženi iz grada Hallea, koja je boravila u domu za penzionere nakon što joj je suprug preminuo.

Kuchta je rekao da je kupac kuhinju kupio od pružaoca usluga koji ju je prodao u ime prethodnog vlasnika i dodao: “Dvije kutije s novcem su bile dobro skrivene u dijelovima namještaja koji su bili teško vidljivi.”

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...