NES spreman razgovarati sa svim strankama o podršci kandidatu za člana Predsjedništva BiH

Date:

Predsjedništvo NES-a: Razgovarat ćemo sa svim zainteresiranim strankama o podršci najboljem kandidatu za člana Predsjedništva BiH

Predsjedništvo Narodnog evropskog saveza (NES) BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu pozdravilo je odluku Centralne izborne komisije da raspiše Opće izbore te očekuje od vlasti da se hitno osiguraju sredstva za njihovo održavanje.

Na sjednici se razgovaralo o pripremama za Opće izbore, a u tom kontekstu i o mogućoj podršci kandidatima za člana Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo stranke stava je da će NES podržati ili predložiti isključivo najkvalitetnijeg kandidata za člana Predsjedništva BiH i da će o tome razgovarati sa svim zainteresiranim političkim subjektima.

Predsjedništvo NES-a, kao stranke koja je zastupljena u cijeloj državi i čija bi podrška određenom kandidatu mogla biti ključna, zaključilo je da će odluku o tome donijeti gledajući isključivo korist građana i države BiH.

Kada su u pitanju Izmjene izbornog zakona, zaključeno je da je indirektan izbor članova Predsjedništva BiH, za koji se NES od početka zalaže, najbolje rješenje i da o tome postoji konsenzus svih političkih aktera u Federaciji.

Umjesto pritiska na Bošnjake, Dragan Čović bi trebao iskoristiti utjecaj koji ima na Milorada Dodika da i on prihvati indirektan izbor članova Predsjedništva BiH te da na taj način konačno riješimo pitanje izmjena Izbornog zakona, navodi se na službenoj stranici NES BiH – Narodni evropski savez BiH.

Povezani postovi
Related

Održan Zbor Naše stranke Tešanj

Odlukom Predsjedništva Naše stranke, od 10. marta 2022. godine,...

Sedam stranaka podržalo kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH

Lideri stranaka ujedinjenih u podršci kandidature Denisa Bećirovića, i...

IMA ZA UHLJEBE, NEMA ZA GRAĐANE: Inflacija u BiH preko 10%, skoro sve poskupjelo, izostala intervencija države

Sve ono na šta ekonomski stručnjaci mjesecima upozoravaju, sada...

Legendarni komandant Ahmet Sejdić postao član Naroda i Pravde

Legendarni komandat Prve slavne višegradske brigade Armije RBiH Ahmet...