NES spreman razgovarati sa svim strankama o podršci kandidatu za člana Predsjedništva BiH

/

Predsjedništvo NES-a: Razgovarat ćemo sa svim zainteresiranim strankama o podršci najboljem kandidatu za člana Predsjedništva BiH

Predsjedništvo Narodnog evropskog saveza (NES) BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu pozdravilo je odluku Centralne izborne komisije da raspiše Opće izbore te očekuje od vlasti da se hitno osiguraju sredstva za njihovo održavanje.

Na sjednici se razgovaralo o pripremama za Opće izbore, a u tom kontekstu i o mogućoj podršci kandidatima za člana Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo stranke stava je da će NES podržati ili predložiti isključivo najkvalitetnijeg kandidata za člana Predsjedništva BiH i da će o tome razgovarati sa svim zainteresiranim političkim subjektima.

Predsjedništvo NES-a, kao stranke koja je zastupljena u cijeloj državi i čija bi podrška određenom kandidatu mogla biti ključna, zaključilo je da će odluku o tome donijeti gledajući isključivo korist građana i države BiH.

Kada su u pitanju Izmjene izbornog zakona, zaključeno je da je indirektan izbor članova Predsjedništva BiH, za koji se NES od početka zalaže, najbolje rješenje i da o tome postoji konsenzus svih političkih aktera u Federaciji.

Umjesto pritiska na Bošnjake, Dragan Čović bi trebao iskoristiti utjecaj koji ima na Milorada Dodika da i on prihvati indirektan izbor članova Predsjedništva BiH te da na taj način konačno riješimo pitanje izmjena Izbornog zakona, navodi se na službenoj stranici NES BiH – Narodni evropski savez BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Adil Halilović izabran za predsjednika Općinskog odbora SNAGE NARODA Tešanj, Damir Numić potpredsjednik

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj predano je radio na...

Historija se ponavlja: U SDA Tešanj je i prije trideset godina uvedeno povjereništvo

Nedavnim uvođenjem Povjereništva u OO SDA Tešanj završen je...