Doboj Jug: Poboljšanje materijalno-tehničkih kapaciteta civilne zaštite

/

U proteklom periodu za potrebe Civilne zaštite Doboj Jug izvršena je nabavka vrijednih uređaja za potrebe vanrednih i nepredviđenih okolnosti i nepogoda, a sa ciljem adekvatnog odgovora struktura zaštite i spašavanja na nepredviđene situacije.
Nabavljeno je 6 agregata za proizvodnju električne energije, veće snage i kapaciteta, dovoljnih za zadovoljavanje potreba u vanrednim situacijama i nepogodama. U galeriji možete pogledati i jedan dio opreme sa kojom raspolaže CZ Doboj Jug, nabavljen u ranijem periodu, a pored njih raspolaže se sa čamcima za spašavanje na vodi, mobilnom vodenom pumpom velikog kapaciteta, odijelima za spasilačke službe i ostalim neophodnim sredstvima.
“”Pored opremanja materijalno-tehničkim sredstvima konstantno se radi i na osposobljavanju i uvježbavanju ljudstva neophodnog za adekvatnu akciju i odgovor u svim okolnostima kada je neophodno spašavati živote i imovinu naših građana.” – saopćeno je iz općine Doboj Jug.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...

Poznati nosioci lista političkih stranaka za lokalne izbore u Tešnju

Kako se približavaju rokovi za predaju lista tako i...