Dedić i Butković o unapređenju saradnje u poljoprivredi

/

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu primio je novoimenovanog direktora Ureda za harmonizaciju i koordinaciju sistema plaćanja u poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju Bosne i Hercegovine, Jakuba Butkovića  i njegovog zamjenika Denisa Petrića.

Sastanak je bio prilika da se razgovara o aktuelnim pitanjima iz oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i prehrambene industrije, te da se definiše i unaprijedi buduća saradnja između ove dvije institucije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

“Cijenimo da je za poljoprivredne proizvođače u Federaciji BiH usklađenost mjera podrške u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini sa mjerama Zajedničke poljoprivredne politike u EU (CAP) od velike važnosti i mi ćemo s predstavnicima ovog Ureda nastaviti razvijati do sada uspostavljenu saradnju”, kazao je ministar Dedić.

Ured za harmonizaciju i koordinaciju sistema plaćanja djeluje u okviru Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i uspostavljen je radi osiguranja transparentnosti i koordinacije sistema plaćanja u Bosni i Hercegovini, podrške mjerama politike, te postepenog prilagođavanja sistema plaćanja sa sistemom Evropske unije.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

U BiH pljuskovi i grmljavina: Evo šta nas očekuje za vikend

U BiH se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i...

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...