Sve je poskupilo: Nove cijene sladoleda na Jadranu šokirale mještane

/

Nedavno se pisalo o cijenama sladoleda u centru Splita u Hrvatskoj, koje su se kretale od 10 do maksimalnih 15 kuna (skoro 4 KM), što je dvostruko više nego prije sedam godina.

Mnogi su u komentarima pisali da su takve cijene uvjetovane tržištem, poskupljenjem nabave, vode i struje te visokim najmovima, pritom ističući da i “ugostitelji moraju preživjeti” i predlagali kritičarima da, ako se uopće usude, sami otvore slastičarnu i na svojoj koži osjete kako je u pitanju krvavi posao.

Slobodna Dalmacija piše da su se u međuvremenu u centru Splita otvorile još tri slastičarnice te da su u jednoj od njih zabilježili najskuplju kuglicu sladoleda do sada. Od 13 za malu i 18 kuna (oko 4,70 KM) za veliku porciju u čašici s raznim dodacima.

Što se tiče običnih kugli, i tu je zabilježen novi rekord. To je slovenska franšiza Aroma na vrhu Bosanske ulice, gdje ćete platiti 16 kuna (4,10 KM) za njihov osvježavajući užitak napravljen bez glutena, umjetnih aroma i pojačivača okusa.

– Mi smo svjesni da naše cijene nisu za domaće. Ali, što ćete, turisti su to spremni iskeširati – objašnjava prodavačica novinarima Slobodne Dalmacije.

Povezani postovi

Najnovije o Mirnesi iz Njemačke: Šta je čeka i kakve su joj mogućnosti?

Mirnesa S. u rukama je njemačkih pravosudnih organa. Trenutno...

“Najviše” naseljeno mjesto u Evropi: Selo koje se dodiruje s oblacima

Između 2.060 i 2.200 metara nadmorske visine, na planini...

Njemački mediji: Uhapšena Mirnesa Bešlić koja je ukrala milion eura

  Mirnesa Bešlić, koju njemačka policija sumnjiči za krađu milion...

U 2023. očekuje se znatno smanjen broj zaposlenosti u svijetu

Međunarodna organizacija rada (ILO) objavila je svoj zvanični izvještaj...