Zavidovići: Nastavak radova na uređenju desne obale rijeke Bosne

/

Ugovor o izvođenju radova na nastavku uređenja desne obale rijeke Bosne u Zavidovićima potpisan je jučer a ugovor su potpisali: direktor „Agencije za vodno područje rijeke Save“ Sarajevo Sejad Delić i gradonačelnik Hašim Mujanović kao naručioci radova i Mevludin Bećiragić, direktor Privrednog društva „Gradnja 1“ d.o.o. Tešanj koje je odabrano za izvršioca radova.

Planirano je izvođenje radova na uređenju desne obale rijeke Bosne od profila P3 do P15 u dužini od 335 metara. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 749.880,02 KM a sredstva su obezbjeđena od strane „Agencije za vodno područje rijeke Save“ Sarajevo.

Agencija je provela i postupak javne nabavke te je odabrala najpovoljnijeg izvođača radova kao i nadzorni organ.

Shodno potpisanom ugovoru obaveze Grada Zavidovići su: rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na trasi izvođenja radova, obezbijediti urbanističku saglasnost i odobrenje za građenje te da zajedno sa Agencijom izvrši prijem izvedenih radova.

Rok za završetak radova je 120 radnih dana a sve u zavisnosti od vremenskih uslova.

Realizacijom ovog ugovora izvršit će se potpuno uređenje desne obale rijeke Bosne od mosta 318. brdske brigade (gradski most) do mosta na ušću rijeke Bosne i Krivaje.

Pored uređenja obale bit će uređeno i šetalište čime će građanima biti pružena mogućnost za ugodan odmor i opuštanje a gradska zona Zavidovića poprimit će ljepši i urbaniji izgled.

Cilj ovog projekta je poboljšanje ekološkog nivoa rijeke Bosne a spriječit će se i eventualno izlijevanje vode tokom obilnijih padavina.

Gradonačelnik Hašim Mujanović zadovoljan je potpisanim ugovorom te je izrazio svoju zahvalnost rukovodstvu „Agencije za vodno područje rijeke Save“ Sarajevo na izuzetno dobroj saradnji sa Gradom Zavidovići.

U proteklom periodu saradnjom Agencije i Grada Zavidovići realizovano je nekoliko projekata od velikog značaja za građane kao i za bezbjednost njihove imovine koja se nalazi uz obale rijeke Bosne. Gradonačelnik je uvjeren u nastavak dobre saradnje Agencije i Grada Zavidovići.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...