Počeo proces ovjere prijava političkih subjekata za učešće na Općim izborima 2022. godine

/

Razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici počela proces ovjere političkih subjekata za učešće na predstojećim Općim izborima 2022. godine zakazanim za nedjelju, 02. oktobra ove godine.

Centralna izborna komisiji BiH je danas ovjerila prijave za učešće na izborima za 59 političkih stranaka, koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uslove za ovjeru. Zbog nedostataka u prijavi, 32 političke stranke će biti obavještene o nedostacima. Rok za otklanjanje nedostataka je dva dana od dana prijema obavijesti, odnosno do ponedjeljka, 30.05.2022. godine do 16:00 sati.

Danas je Centralna izborna komisija BiH ovjerila prijave za učešće na izborima za 8 neovisnih kandidata koji u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uslove. Zbog nedostataka u prijavi, 9 neovisnih kandidata će biti obaviješteno da u ostavljenom roku otkloni nedostatke.

Odbijena je prijava jednog neovisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH, jer prijava sadrži manji broj potpisa podrške birača od Zakonom propisanog, piše Avaz.ba

Povezani postovi

Koliko je studenata upisano na univerzitetima u Sarajevu, Zenici, Banjoj Luci, Tuzli i koji su fakulteti najtraženiji

Na Univerzitetu u Sarajevu (UNSA), u prvom prijavnom roku...

Da li će poskupjeti obuka u autoškolama i zašto država godinama žmiri na sivu zonu u ovom sektoru

Sektor autoškola u cijeloj Bosni i Hercegovini je na...

Samo sjedenje učenika u razredu s ostalom djecom nije inkluzija

U periodu korone i pandemije vezane za spomenuti virus...

Izvoz iz BiH u Italiju u padu gotovo 30 odsto

Izvoz iz BiH u Italiju iznosio je za osam...